«Грінченківців» привітали в Києві

Зала Вченої ради Національного університету фізичного виховання та спорту України стала місцем зустрічі призерів IV Європейських студентських ігор (відбувались з 15 по 28 липня у португальскій Коїмбрі) з представниками засобів масової інформації та очільниками освітянського спорту. Нагадаємо, що на цих змаганнях Україна була представлена у 6 видах спорту, де виборола 10 медалей (2 золоті, 2 срібні, 6 бронзових) і посіла 12 загальнокомандне місце серед 39 країн. Місце в призерах завоювала і футбольна команда Київського університету ім. Бориса Грінченка.

На заході в НУФВСУ «грінченківців» представляли опорний півзахисник Юрій Сапоненко, нападник команди Владислав Коба (забив  три м’ячі на турнірі) та головний тренер киян Сергій Швець. Найкращий бомбардир команди «КУБГ» поскаржився на календар ігор та нерівні умови для команд:

- Насправді, ми й досі розчаровані тим, що календар ігор був несправедливим до нас. Коли переграли дуже сильну команду із Франції у чвертьфіналі, на відпочинок перед наступною грою у команди була ніч. Для порівняння – наши суперники по півфіналу відпочивали добу. Цей фактор, на жаль, став вирішальним. Ми відчували що можемо обіграти росіян та вийти у фінал, але сил нам не вистачило це зробити, - зазначив Владислав Коба.

Та незважаючи на це, головний тренер «грінченківців» Сергій Швець залишився задоволений досягнутим результатом:

- Хочу подякувати ректору нашого вишу Віктору Огнев’юку, керівництву Всеукраїнської футбольної асоціації студентів в особі президента Івана Крулька за можливість виступити на Європейських іграх, нашим гравцям за здобуті бронзові нагороди. Ми дуже хотіли бути у призерах, адже знали, що перші три місця отримають путівки на чемпіонат Світу. Я радий що команда досягла мети.

Успіх команди «КУБГ» був відзначений також очільниками освітянського спорту. Заступник міністра освіти і науки України Роман Греба; президент Спортивної студентської спілки України, ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Євгеній Імас; президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, народний депутат Іван Крулько; голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко; віце-президент ВФАС, Президент ФАСК Вадим Місюра поділилися враженнями від головного спортивно-студентського форуму Старого світу та розповіли про вагомий внесок наших хлопців і дівчат у медальний доробок своїх університетських команд. Зокрема президент ВФАС сказав наступне:

- Вітаю усіх українських спортсменів – призерів Ігор, та їх тренерів, з цим успіхом. Впевнений, що здобуті результати будуть надихати нашу молодь на підкорення нових вершин. Ми пишаємося тим, що маємо. Але вже сьогодні нам треба думати про наступні змагання єропейського та світового рівня. І щоб тримати високу планку серед європейських країн на подібних змаганнях, нам потрібно постійно розвивати спорт в Україні. Держава мусить приділяти увагу кожному спортсмену, адже студенти -  це наша надія. А якщо є надія, то буде й майбутнє. Сьогодні ми маємо в осітянському спорті сильну команду фахівців, досвідчених тренерів, талановиту молодь. Тож, є усі підстави прагнути та досягати більших успіхів і надалі.

Віце-президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, Президент ФАСК Вадим Місюра також відзначив успіх команди «КУБГ», підкресливши, велику роль тренера команди.

- Впевнений, що у «грінченківців» велике майбутнє. У першу чергу завдяки тому, що команду очолює досвідчений тренер – Сергій Швець, який любить свою справу. За два роки звичайну студентську команду Першості міста Києва він вивів на рівень чемпіонів столиці та призерів чемпіонату Європи. І я сподіваюсь, що великі перемоги команди «КУБГ» ще попереду, - зазначив Вадим Ярославович.    

По закінченні заходу усі учасники прес-конференції зібралися на пам’ятне фото. Чергова сторінка студентського спорту України під назвою "Коїмбра-2018" перегорнута. На черзі Всеукраїнська Універсіада, якиій буде дан старт вже цієї осені. А наступного року на футбольну студентську спільноту чекає Всесвітня Універсіада. 

  

Прес служба ФАСК за матеріалами ВФАС

 
1 серпня 2018

 563 перегляда

 
 
123123