Дівчата з НУХТу не залишила шансів супернику у фіналі розіграшу Кубку

25 квітня в спортивному комплексі Національного університету фізичного виховання та спорту України відбувся фінальний матч розіграшу Кубку м. Києва з футзалу серед жіночих команди ЗВО 2019 року, в якому зустрілись традиційні та дуже принципові суперники – дівчата з Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова та колектив Національного університету харчових технологій.

Сезон вже був позаду і для команди з педагогічного університету цей фінальний матч був єдиним шансом для того, аби реабілітуватись перед своїми вболівальниками за досить невдалий сезон. Нагадаю, що НПУ посіли шосте місце у Вищій лізі та вперше не потрапили до числа команд, які нагороджували за підсумками V Чемпіонату м. Києва з футзалу серед жіночих студентських команд ЗВО сезону 2018-2019 рр. Але на шляху команди НПУ стояв чинний чемпіон Вищої ліги, команда, яка жодного разу не втратила очки протягом сезону та взагалі пропустила за 10 матчів всього 3 голи – дівчата з НУХТу.

На правах фаворита зустрічі матч краще розпочали підопічні Тараса Шпички. Вже на перших хвилинах перевірила пильність голкіпера НПУ Аліна Бундюк, яка пробивала з лінії карного майданчику, але Вероніка Ковальчук була на місці. Відкрити рахунок в матчі могли Альона Кирильчук або Анна Сидоренко, які скористались помилкою захисника та виходили вдвох на ворота НПУ, де надійно зіграла Вероніка Ковальчук. Відповіддю підопічних Марьяна Марущака була стрімка контр-атака, в яку вибігла Вікторія Коденець, але її удар, хоч і з другого разу, приборкала Анна Голубцова. Непогано увійшла у гру Анастасія Кліпаченко, яка не соромилась брати гру на себе та раз-по-раз турбувала захисників та воротаря суперниць і саме вона стала автором першого взяття воріт в середині першого тайму. П’ятий номер НУХТу отримала пас з ауту та пробила лівою ногою в дальній кут воріт. Удар вийшов несильним, але дуже точним и м’яч від стійки опинився у сітці воріт. Дві хвилини потому Кліпаченко розпочала стрімку контр-атаку своєї команди, віддавши на Альону Кирильчук, яку вже у карному майданчику збила з ніг Вікторія Коденець. Арбітри без вагань вказали на позначку, а вирок бездоганно виконала Анастасія Кліпаченко. Мали нагоду відквитати один гол і дівчата з НПУ, але удар Вікторії Коденець з лінії карного майданчику був трохи неточним. Натомість Кліпаченко спіймала кураж та продовжувала збільшувати різницю в рахунку. На 17-й хвилині, 5-й номер «блакитних» змістилась в центр під ліву ногу та пробила в ближній кут воріт і знову від тієї ж стійки м’яч опинився у воротах. На хет-трик Анастасії знадобилось 17 хвилин ігрового часу. Нарешті вдалось забити і дівчатам з педагогічного, коли з другої спроби в дальній кут таки влучила Вікторія Коденець. Загалом саме 11 номер НПУ виділялась активністю на полі та більшість гостроти надходило саме від неї. Перша половина гри завершилась із рахунком 3:1 на користь команди Тараса Шпички.

Окрім забитих голів, Анастасія Кліпаченко також асистувала своїм партнеркам по команді. На 25-й хвилині саме вона помітила вільну на дальній стійці Аліну Бундюк, яка одним дотиком переправила м’яч у сітку воріт. Віддячила Бундюк Анастасії Кліпаченко на 34-й хвилині, коли перша прострілювала вздовж воріт, на виході невпевнено зіграла Вероніка Ковальчук, а на добиванні була Кліпа, яка офрмила покер у фінальному матчі та без сумнівів заслужила нагороду «Кращий гравець» фіналу розіграшу Кубку м. Києва з футзалу. Загалом далася в знаки різниця у класі команд, яка стала очевидною у цьому сезоні, саме тому такою впевненою стала ця перемога для підопічних Тараса Шпички. 5:1 на користь НУХТу та загалом чудовий матч, який став окрасою усього сезону змагань з футзалу.

Після поєдинку відбулась церемонія нагородження команд, що зіграли у фіналі. Кращими гравцями очевидно були визнані Анастасія Кліпаченко, яка оформила покер, а у НПУ ім. Драгоманова кращою стала Вероніка Ковальчук, адже завдяки її чудовій грі на лінії воріт суперниці відзначились тільки п’ять разів, хоча нагод у них було в рази більше. Президент ФАСК Вадим Місюра відзначив нагородами бригаду арбітрів в обличчі Валентина Жолтікова та Дмитра Дудки за бездоганно відпрацьований матч. Індивідуальні нагороди кращим гравцям фінального матчу та цінні подарунки від ТМ «Селект» разом з президентом ФАСК вручили Ігор Сокіл – представник компанії «Селект», Руслан Хоботов – Голова Федерації футзалу м. Києва та Сергій Бобровник – начальник Київського міського відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. А головну нагороду – Кубок столиці з футзалу серед жіночих команд ЗВО 2019 р. отримала капітан НУХТу Анастасія Кліпаченко, яка разом із партнерками по команді святкувала здобуття чергового «золотого дублю» для команди свого університету.

Чудовий підсумок сезону, який завершився святом спорту та краси. Тож до зустрічі на спортивних майданчиках столичних університетів у наступному новому сезоні змагань з футзалу!

Владислав Третяк

Фото: Дмитро Івашков

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

Партнери ФАСК: АБ "Укргазбанк", "Українська страхова група", ТМ «Селект», ТОВ «Перша приватна броварня», ТОВ «Міленуім спорт», Київська міська державна адміністрація, Всеукраїнська футбольна асоціація студентів, Федерація футболу м. Києва, Київське міське відділення (філія) комітету з фізичного виховання та спору Міністерства освіти та науки України, Спортивна студентська спілка України, Київська міська організація профспілки працівників освіти і науки України, Рада ректорів Київського вузівського центру.

Генеральний інформаційний партнер - ХSPORT.

Інформаційний партнер – Спорт.юей

 
26 квітня 2019

 899 переглядів

 
 
123123