НУФВСУ-МАУП за крок від чемпіонства

У вівторок, 13 червня на футбольному полі СШ № 231 відбулася зустріч передостаннього туру Вищої ліги ФАСК з футболу, в якому команда Київського університету ім. Б. Грінченка приймала збірну команду НУФВСУ-МАУП.

«Грінченківці» вже припинили боротьбу за чемпіонство, мінімально поступившись у минулому турі «Меркурію», тому ця гра була для них важливою виключно з точки зору особистої репутації. Натомість «інфізівцям» необхідна була тільки перемога, аби залишити шанси на чемпіонство. Гра розпочалась досить жваво, обидві команди показали свій бойовий настрій на гру. Та більше пощастило номінальним гостям у помаранчевій формі, адже їм було надане право на пробиття пенальті за фол захисника у власному карному майданчику. Точним пострілом в кут, 11-метровий реалізував Денис Балацький. Наступний гольовий момент виник також біля воріт «жовтих», коли Олександр Грива віддавав непогану передачу на лінію карного майданчику, а удару головою завдавав Олександр Довгий, але м’яч пролетів повз стійку воріт. Відновити рівність у рахунку мав нагоду Юрій Сапоненко, але з вигідної позиції пробив повз ворота. Натомість Грива знову віддав непогану передачу на Довгого, але останній в падінні ногою ледве дотягнувся до м’яча, та все ж зміг переправити його в рамку воріт, де непогану реакцію продемонстрував Андрій Вальорка, який перевів м’яч на кутовий. Чудову гру демонстрував Олександр Довгий, який був дуже активним, саме він завдавав непоганий удар з-за меж карного майданчику, після якого м’яч ледь не залетів у сітку воріт завдяки рикошету. У господарів активність проявляв Євгеній Миколаюк, який бив з дальньої відстані, та м’яч пролетів трохи вище воріт. На перерву команди пішли за мінімальної ігрової та гольової переваги команди НУФВСУ-МАУП.

Другу половину краще розпочали підопічні Сергія Швеця.  Саме вони намагались взяти м’яч під контроль і грати в атакуючий футбол. Непогано пробивав головою капітан «жовтих», але на місці був воротар «інфізівців». Під гострим кутом виходив віч-на-віч з Богданом Степаненко і Олег Чеботарь, але пробив точно в нього. Міг відзначитись і автор поки єдиного голу в матчі Денис Балацький, але пробив із вигідної позиції значно вище воріт. Та все ж гості змогли відзначитись вдруге, коли Сергій Русьян на 68-й хвилині точним обвідним ударом закрутив м’яч в дальній від себе кут воріт. А хвилину потому рахунок став вже 0:3, а автором голу став Денис Митник, який вийшов на заміну в другому таймі. Саме Денис замкнув простріл на дальню стійку від партнера по команді. «Грінченківці» змогли відіграти один м’яч, коли дуже сильний і влучний постріл з дальньої відстані вдався Андрію Співакову, після якого м’яч від стійки залетів у сітку воріт. Наступний момент матчу міг стати переломним і змінити хід гри. На даний момент кращий бомбардир Вищої ліги ФАСК з футболу Влад Коба, сам заробив пенальті, сам взявся його виконувати, та не зміг встановити рахунок 3:2, адже пробив значно вище воріт. До завершення гри команди грали вже майже без моментів, але з великою кількістю фолів. Та матч так і завершився впевненою перемогою команди НУФВСУ-МАУП, яка чекає матчу з СК «Меркурієм», аби там визначився чемпіон Вищої ліги ФАСК. 

Владислав Третяк

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

www.facebook.com/parimatch.ua

vk.com/pari_match_ua

 
14 червня 2017

 663 перегляда

 
 
123123