Третя перемога команди КУБГ

У вівторок, 26 листопада на паркеті спортивного комплексу Національного університету фізичного виховання і спорту України відбулась гра третього туру першого етапу змагань з футзалу серед жіночих команд ЗВО столиці, в якій місцева збірна приймала опоненток з Київського університету ім. Бориса Грінченко.

Цей поєдинок був дуже важливим для дівчат з НУФВСУ, адже в попередніх двох турах вони набрали лише один заліковий пункт, а команда КУБГ є їхніми прямими конкурентками в боротьбі за призові місця. Натомість команда Али Гресь здобула дві дуже переконливі перемоги в стартових турах. Перші хвилини гри команди придивлялись одна до одної та намагались не бігти вперед, а очікували на помилку суперника. Першу нагоду було створено приблизно в середині першого тайму, коли Надія Салівончик не змогла реалізувати вихід віч-на-віч з голкіпером гостей. Згодом капітан НУФВСУ Анастасія Дмитренко заробили потенційно небезпечний штрафний на половині поля суперниць та ледь сама і не замкнула простріл з позначки, трохи завадило влучності. Натомість «жовті « дочекалися своєї нагоди та скористались помилкою суперника. На 16-й хвилині Діана Ніколайчук прострілювала вздовж воріт і після рикошету, м’яч опинився у сітці воріт. Після пропущеного м’ячу, господарки побігли відіграватись і розпочалась гра «на зустрічних курсах», але велика кількість технічного браку, завадила зрівняти рахунок ще до перерви, тому гості дограли цей тайм у якості лідера.

По перерві, команда Андрія Гончарука одразу побігла відіграватись, але натомість пропустила вдруге. На 24-й хвилині Лілія Сисоєва вийшла на ударну позицію в карному майданчику суперника та фактично впритул розстріляла їхні ворота. Це гол став справжнім моральним ударом для господарок поля і було відчуття, що конкретного плану на повернення в гру немає. Натомість гості грали за рахунку та спокійно тримали м’яч під контролем, подекуди турбуючи володіння Анни Левіної. Коли в команди не йде гра, ініціативу на себе має брати капітан, саме це і зробила Анастасія Дмитренко на 26-й хвилині, обігравши суперницю та пробивши точно в кут воріт. Не зробиш собі подарунок на День народження сама – ніхто його не зробить, тому шанси на прийнятний результат ще зберігались. Фактично в наступній атаці рахунок мав бути зрівняним, але Дар’я Щербина вирішила не віддавати пас партнерці на порожні ворота при виході вдвох на голкіпера, а саме так і не переграла Ганну Гатченко. Натомість, за футбольною логікою, команда КУБГ збільшила свою перевагу в рахунку, коли на 30-й хвилині Тетяна Зайчинковська замкнула простріл з флангу від партнерки. Чудову індивідуальну техніку продемонструвала Катерина Кукса, яка фактично сама обіграла всю команду суперниць та прострілювала на вільну Анастасію Ільїну, яка не змогла переграти кіпера суперниць. Але навіть Гатченко була безсила, коли на 35-й хвилині Кукса вже вирішила долю епізоду самотужки, обігравши опонента та точним ударом відправивши м’яч у сітку воріт. Дівчата з НУФВСУ могли вирвати нічию, але Анастасія Ільїна не переграла Ганну Гатченко на лінії воріт, яка потягнула удар з 10-метрової позначки за шостий командний фол. Тож матч видався дуже цікавим і напруженим, але підопічні Алли Гресь заслужили ці три очки і тепер готуються до більш серйозного суперника – команди з НПУ ім. Драгоманова.

Владислав Третяк

Фото: Дмитро Івашков

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

 
27 листопада 2019

 558 переглядів

 
 
123123