Дівчата з НПУ пробилися до півфіналу ЧЄ з футзалу

Теоретично перед чвертьфінальним протистоянням жіночого турніру чемпіонату Європи серед університетів між НПУ ім. Драгоманова та університетом Руана саме українська команда була фаворитом. Але це було за перед матчевими розкладами. По суті ж француженки показали себе міцним горішком, і грати з цією командою підопічним Олександра Ратича було дуже складно.

Українки намагалися з перших хвилин позначити свій статус фаворита, більше володіючи м’ячем та шукаючи шляхи до воріт Біссон. Але іноді атакам української команди не вистачало завершального удару. У той же час варто відзначити, що француженки гостро контратакували, змушуючи іноді Митрофанську вступити у гру. Свою готовність до гри Наталія показала, створивши кілька «сейвів». У відповідь «драгоманівки» намагались відповідати своїми ударами. Зокрема, були непогані удари у Гриценко, Шульги, кілька разів чужим воротам дальніми ударами загрожувала Дударчук. Але м’яч у ворота Біссон так і не йшов. Взагалі треба відзначити, що у першому таймі подекуди у діях футзалісток обох команд виникало багато сумбуру. Але здебільшого йшов суто тактичний футзал. Обидві команди шукали необхідне рішення, яке можна було би втілити у гол. Але внаслідок такого тактичного футзалу на табло «Altice Forum» залишались нулі. Тому, було зрозуміло, що перевага буде у тієї команди, яка першою скористається помилкою суперника і заб’є. Проте, при всьому цьому треба зазначити, що і по грі в деяких епізодах була рівновага. Принаймні, у першому таймі.

Друга половина гри розпочалася з того, що у пасиві української команди після чотирьох зіграних хвилин було вже три фоли. Тому, підопічним Олександра Ратича треба було грати обережніше. І цим могли скористатись француженки, які кілька разів організовували контратаки на ворота Митрофанської. Однак, наш воротар вправно робила свою справу, особливо при грі на виходах, випереджаючи суперниць. У той же час «драгоманівкам» далеко не все вдавалося попереду, хоча неодноразово на вістрі атаки були ті ж самі Шульга, Єрьоменко, Дударчук. Шульга, мабуть, найбільше за всіх опинялась у епіцентрі подій. На неї грали, і вона намагалась цю довіру від партнерок втілити у гол, разом з тим створюючи певні проблеми суперницям.

Але все найцікавіше почалось ближче до екватору другого тайму. Точніше, у «драгоманівок виникли певні проблеми. Перша з них сталася на 28-й хвилині, коли одна з атак французької команди завершилась призначенням у ворота Митрофанської пенальті. Хоча, якщо чесно, є певні сумніви, що в цій ситуації Наталія порушувала правила. Ризикнемо сказати, що арбітри мали більше приводів поставити 6-метровий у форота університету Руана в одному з епізодів, який стався незадовго до цього. Тим не менш, у ворота НПУ ім. Драгоманова був призначений пенальті, а Митрофанська ще й отримала жовту картку. На жаль для українських вболівальників, Пігаш реалізувала цей 6-метровий. Після цього українські футзалістки ніби отримали додатковий заряд енергії та пішли вперед. Але нашим дівчатам тотально не щастило у завершальній стадії атак, хоча іноді здавалось, що м’ячу більше нікуди дітись, окрім як у ворота француженок. Однак, тут на руку киянкам був той фактор, що француженки почали не встигати за нашими гравчинями та фолили. Більше того – на 35-й хвилині Фортен отримала другу жовту картку та пішла достроково відпочивати. Українки нехай і не одразу, але змогли реалізувати більшість. На 36-й хвилині Шульга спокійно змогла пробити по воротах Біссон, і м’яч по дузі влетів у дальній кут воріт. Однак, удача і невдача завжди йдуть поруч. За кілька миттєвостей та же Шульга порушила правила, і це був шостий командний фол для «драгоманівок». В результаті та ж таки Пігаш, яка перед цим встигла забити 6-метровий, тепер забила дабл-пенальті. Тепер тренерському штабу НПУ ім. Драгоманова треба було подумати, як би відігратись за три з гаком хвилини до фінальної сирени, і було прийнято рішення випустити Бурлаченко в якості п’ятого гравця. Після цього тиск на ворота Біссон посилився, і, врешті-решт, за 54 секунди до фінальної сирени Гриценко змогла зрівняти рахунок. Після цього обидві команди спробували вирвати перемогу в основний час, і «драгоманівки» в цьому контексті виділялись саме тим, що більше хотіли вирвати перемогу. На останній секунді француженки отримали п’ятий фол, але удар Дудки зі штрафного не приніс дивідендів.   

Доля путівки до півфіналу вирішилась у серії пенальті. А точніше – її вирішив один промах у виконанні Госсайє – з ударом капітана іспанської команди впоралася Митрофанська. А вже потім Дударчук забила вирішальний 6-метровий у цій зустрічі. 3:2 – такий рахунок у серії післяматчевих пенальті на користь НПУ ім. Драгоманова. Тепер у півфіналі представниці України зустрінуться зі старими суперницями – футзалістками з університету Мурсії. Цей поєдинок відбудеться 22 липня о 18.00 за київським часом.

Університет Руана (Франція) – НПУ ім. Драгоманова (Україна) – 2:2 (по пенальті – 2:3)
Голи НПУ ім. Драгоманова:
 Шульга, Гриценко 
Склад НПУ ім. Драгоманова: Митрофанська – Шульга, Дудка, Гриценко, Єрьоменко – Козаченко, Бурлаченко, Підгорна, Дударчук. Запасна: Ковальчук.

Джерело:https://5x5.org.ua/2019/07/21/chempionat-yevropy-sered-universytetiv-npu-im-dragomanova-u-pivfinali-zhinochogo-turniru/

 
21 липня 2019

 477 переглядів

 
 
123123