Результати засідання Виконкому ФАСК

27 червня в конференц-залі Федерації футболу м. Києва відбулося чергове засідання Виконавчого комітету Футбольної асоціації студентів м. Києва.

В першу чергу були підведені підсумки  ХVIІІ  Чемпіонату, Першості та розіграшу Кубку м. Києва з футболу серед студентських команд ВНЗ (сезон 2016/2017). Нагадаємо, що чемпіонами Вищої ліги та володарями Кубку стала команда СК «Меркурій» з Київського національного торговельно-економічного університету. Чемпіонами Першої ліги стали хлопці з Національного університету харчових технологій.

Головний тренер команди Київського університету ім. Б. Грінченка Сергій Швець, яка цього року зайняла третє місце у Вищій лізі, підвів підсумки сезону для свого колективу: «Після чемпіонства у Першості, де нам вдалося завершити сезон без поразок, у Вищій лізі ми відчули, що команди набагато сильніші за рівнем гри, та мої хлопці продемонстрували непогану гру протягом усього сезону і я би хотів, щоб ми були трохи вище у турнірній таблиці. Загалом у нас досить непоганий підбір гравців, деякі з яких грають на досить високому рівні, але в них немає часу на тренування з командою університету, а звідси проблеми з мікрокліматом в команді, через що іноді не вистачає порозуміння на футбольному полі. Та в наступному сезоні ми покажемо те, на що здатні».

Відповідно до підсумкових результатів Вищої та Першої ліги, команди, що будуть грати в наступному сезоні будуть виглядати так:

Вища ліга

1.     СК «Меркурій» - (КНТЕУ);

2.     НУФВСУ-МАУП;

3.     КУ ім. Б. Грінченка;

4.     НУБіПУ;

5.     НПУ ім. М. Драгоманова;

6.     «Політехнік» - (НТУУ «КПІ»);

7.     ФК "Динамо-Академія" - (НАВС);

8.     «Легпром» - (КНУТД);

9.     НУХТ;

10.           КНУКіМ.

Перша ліга

1.     «Економіст» - (КНЕУ ім.В. Гетьмана);

 2.    «Авіатор» - (НАУ);

 3.      ВМУРоЛ  «Україна»;

 4.      «Євро-Тім» -  Європ. Університет;

 5.      ІСЗЗІ  ― Інститут спеціального зв'язку та захисту інформації (НТУУ "КПІ");

 6.      НМУ ім. О.О. Богомольця;

 7.       ДУТ.

І ті колективи, що будуть претендувати на участь у змаганнях восени.

Переможцями ХVІІІ Чемпіонату м. Києва з футболу серед студентських команд ВНЗ  (сезон 2016/17 рр.) у номінаціях стали:

·        кращий бомбардир – Коба Владислав (КУ ім. Б.Грінченка)

·        кращий воротар – Осташевський Микита (НПУ ім. М. Драгоманова)

·        кращий захисник – Співаков Андрій (КУ ім. Б.Грінченка)

·        кращий  півзахисник – Балацький Денис (НУФВСУ-МАУП)

·        кращий нападник  –  Труський Владислав (КНТЕУ)

·        кращий тренер  – Яценко Олексій Валентинович  (КНТЕУ)

Сам Олексій Яценко прокоментував цей рік для своєї команди так: «Я вважаю, що цей сезон був досить вдалим для нас: ми втретє поспіль стали володарями Кубку м. Києва серед студентів та вперше стали чемпіонами столиці. Так, у нас були досить серйозні суперники, але ми були сильнішими. Нажаль не вдалось так само вдало виступити на Всеукраїнських змаганнях, але загалом сезоном я задоволений. Тепер на нас очікує відпустка, а після неї з новими силами в новий сезон!».

Переможці  Першості м. Києва з футболу серед студентських команд ВНЗ  (сезон 2016/17 рр.) у номінаціях :

·        кращий бомбардир – Муха Денис (Європейський Університет)

·        кращий воротар – Кобець Роман (ІСЗЗІ)

·        кращий захисник – Кудрявцев Валентин (КНУКіМ)

·        кращий  півзахисник – Семенов Олександр (НУХТ)

·        кращий нападник – Тишинінов Владислав (ВМУРоЛ «Україна»)

·        кращий тренер – Степанюк Вадим Володимирович (НУХТ)

Дмитро Макуха, який в ролі керівника команди «Університет культури» з КНУКіМ, здобув право в наступному сезоні грати у Вищій лізі, дав свій коментар щодо проблем, з якими він зіштовхнувся під час створення команди: «Якщо розібратись, проблем у нас дуже багато. Починаючи з того, що в університеті навчаються  70% дівчат, тобто брак кадрів, і закінчуючи повною відсутністю власної спортивної бази. Та мене це абсолютно не хвилювало, коли я брався за цю справу. Але вже цього року ми змогли підвищити свій авторитет перед керівництвом університету і очікуємо на їхню підтримку команді, яка гратиме у Вищій лізі м. Києва серед студентських команд ВНЗ».

Були прийняті строки проведення ХІХ  Чемпіонату та Першості м. Києва з футболу серед студентських команд ВНЗ у термін з 18 вересня 2017 р. по 8 червня 2018 р. Заявкова кампанія буде проведена з 7 по 14 вересня 2017 р., а дозаявити гравців можна буде з 18 по 28 вересня.

Одним з ключових питань, що було розглянуто на засіданні, було прийняття нового Регламенту змагань з футболу серед студентських команд ВНЗ м. Києва (сезон 2017/2018 рр.).

На засіданні було затверджено «Положення з розіграшу Кубку м. Києва з футболу серед студентських команд ВНЗ (сезон 2017/18 рр.)» та проведені певні зміни в складі керівних органів ФАСК. Слід відзначити, що новим заступником Виконавчого директора асоціації, було назначено Антона Латишева, а пост прес-секретаря асоціації зайняв Владислав Третяк.

Підводячи підсумки минувшого сезону, Президент ФАСК Вадим Місюра зазначив: «Найголовнішим нашим досягненням є те, що ми зберегли змагання серед студентів в місті Києві на найвищому рівні. Звісно ж це було можливо зробити, залучившись підтримкою громадськості, керівництва університетів, самих студентів та всіх наших спонсорів та партнерів, чия діяльність спрямована на розвиток спорту в столиці та в країні в цілому».

Чекаємо з нетерпінням наступного сезону та дякуємо всім, хто брав участь у сезоні 2016/17 рр.!

Владислав Третяк

 
30 червня 2017

 825 переглядів

 
 
123123