НУБіПУ розпочинає сезон із переконливої перемоги

У понеділок, 12 жовтня на стадіоні Національного університету біоресурсів і природокористування України відбулась перенесена гра першого туру змагань з футболу серед студентських команд столиці під егідою ФАСК, в якій місцева команда приймала колектив Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Цей поєдинок мав відбутися ще на минулому тижні, але через складні погодні умови, гру було перенесено на понеділок. І в цей день погода сприяла чудовому матчу, який вболівальникам і подарували команди. Новий сезон і нові очікування від цих обох колективів, які кожного року ведуть боротьбу за потрапляння до когорти кращих студентських команд Києва. Не знаючи, чого очікувати від суперника, гравці почали поєдинок обережно, придивляючись до опонента. Краще на чужій половині виглядали господарі, чиї атаки мали більше конструктиву. Одна з таких атак на 13-й хвилині зустрічі завершилась вдалим підбиранням м’яча за межами карного майданчика від Степана Клименко, який обіграв захисника та дуже холоднокровно покотив м’яч у дальній кут воріт. Буквально кількома хвилинами потому рахунок мав ставати рівним, але Антон Рафальський не влучив у ближній кут воріт, хоча перед цим вже обіграв та поклав на газон воротаря. Кут був і дійсно досить гострим, але слушним було зауваження його тренера – треба було низом покотити м’яч у порожні ворота. Ближче до середини першого тайму Клименко зміг оформити дубль, обігравши двох захисників та проткнувши м’яч повз голкіпера. Непогана гра у виконанні 17-річного хлопчини, який не поступався на полі нічим своїм більш досвідченим опонентам. Двома хвилинами пізніше Рафальський з другої спроби таки переграв Артура Свірського, але заслуга цього голу лежить на плечах центральних оборонців НУБіПУ, які дозволили нападнику прийняти передачу з правого флангу та пробити по воротах з 10 метрів. До перерви гра була фактично рівною та без суттєвих нагод з боку обох колективів. Тож результат першої половини гри 2:1 на користь господарів поля.

В другом таймі гостям необхідно було відігратись якомога швидше, аби мати шанси на здобуття 3-х очок, але набагато змістовнішими в атаці виглядали саме «нубіпівці». Підтримати команду завітав ректор Станіслав Миколайович Ніколаєнко, який в компанії завідуючого кафедри фізичного виховання Миколи Костенко, спостерігав за грою своєї команди весь другий тайм. Для хлопців це було додатковою мотивацією, тому господарі в другій половині гри виглядали більш переконливо за суперника. Клименко міг оформити хет-трик ще на початку другої сорокап’ятихвилинки, але його чудовий удар в падінні потягнув В’ячеслав Савченко, виконавши блискучий сейв. Знову врятував свою команду воротар НУФВСУ, коли Валентин Овчарук виходив з ним віч-на-віч і вже майже поклав 12-го номера на газон, але В’ячеслав дограв епізод до кінця та потягнув удар нападника вже лежачи. Тиск біля воріт гостей продовжував зростати і на 80-й хвилині рахунок став 3:1, коли Назарій Півень прибрав м’яч під праву ногу та бездоганно пробив у дальній кут воріт, Савченко був безсилим. За кілька хвилин до фінального свистка Валентин Овчарук реабілітувався за нереалізовану раніше нагоду та непогано замкнув подачу з правого флангу ударом головою. Тож 4:1 на користь НУБіПУ та переконлива гра в першому турі проти досить іменитого та досвідченого суперника. Шкода бачити спад команди НУФВСУ, але винуватих у цьому просто не існує. Вже на цьому тижні у другому турі НУФВСУ в матчі з КУБГ зможуть реабілітуватись за програний поєдинок за бронзові нагороди попереднього чемпіонату, а до НУБіПУ завітає віце-чемпіон з НАВСу, тож наші змагання тільки починають набирати обертів.

Владислав Третяк

Фото: Володимир Чахоян

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

 
13 жовтня 2020

 524 перегляда

 
 
123123