Чемпіон починає сезон з непростої перемоги

У вівторок, 6 жовтня відбувся матч-відкриття ХХІІ Чемпіонату м. Києва з футболу серед студентських команд ЗВО, в якому чинний чемпіон – команда «Меркурій» з Київського національного торговельно-економічного університету приймала колектив «Медик» з Київського медичного університету.

З моменту фінального матчу попереднього чемпіонату пройшло трохи більше тижня, а кращі студентські футбольні команди вже знову повернулися на поля та готові розпочати боротьбу за перемогу в сезоні новому. Більшість команд суттєво обновилися, тому важко однозначно спрогнозувати фаворитів на поточний сезон. «Медики» в попередньому чемпіонаті зупинилися за крок від півфіналу, поступившись НУФВСУ у серії післяматчевих пенальті, але команді слід віддати належне, адже за їхнім прогресом та наполегливістю керівництва команди, дуже приємно спостерігати.

Гра розпочалась під диктовку господарів, які створили перші небезпечні нагоди в поєдинку. Подачу з лівого флангу мав нагоду замкнути Іван Гриб, але трохи не дотягнувся до м’яча і удар головою вийшов не точним. Гості відповіли виходом віч-на-віч з Артемом Шутковським, якого не зміг переграти Сергій Федірець. Дуже непогано проявив себе новачок «Меркурію» Іван Гриб, який часто загострював гру своїми передачами в карний майданчик суперника. Один з таких прострілів завершився тим, що Максим Гида опинився на ударній позиції, але до точного удару в площину воріт справа так і не дійшла. На 17-й хвилині лівий захисник КМУ Руслан Османов збив у власному карному майданчику нападника суперника, арбітр без вагань вказав на позначку. Пенальті реалізував Гида, який розвів воротаря та м’яч по різним кутам воріт. Максим міг оформити дубль ще до перерви, але подачу від Івана Гриба замкнути ударом головою йому не вдалось, на місці виявився Данило Радич. Майже перед самим фінальним свистком «медики» мали удову нагоду, аби зрівняти рахунок. Османов дуже хотів реабілітуватись за пенальті, протягнув м’яч по лівому флангу, обіграв двох захисників та віддавав чудову передачу під удар Артему Кожемяко, але в останнього удар відверто не вийшов, а Шутковський здійснив непоганий сейв. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги чинного чемпіона.

Друга половина гри розпочалась з того, що команди спробували посперечатись в тому, хто створить для суперника кращу нагоду. Буквально одразу після розіграшу м’яча в центрі поля, пішла неточна передача на центрального захисника КМУ, який не зміг обробити м’яч, чим скористався Максим Гида, але забити вдруге в матчі йому не вдалось він пробив точно в руки Сергію Халецькому, який щойно з’явився на полі з лави запасних. Вже у наступній атаці господарі відповіли взаємністю та подарували супернику м’яч біля власних воріт. Голкіпер «торгового» не зміг прийняти просту передачу від партнера по команді, що призвело до кутового. Розграш від прапорця, подача з правого флангу та точний удар головою від Данили Соколенко на 48-й хвилині, встановив рахунок 1:1. Очевидно, що господарів такий результат не влаштовував, тому вони великими силами пішли вперед. Кілька вдалих замін у виконанні Олексія Яценко освіжила гру в атаці. На 58-й хвилині чудову передачу з правого флангу на 11-метрову позначку, точним ударом головою завершив Владислав Василенко, який загалом за матч виграв чимало верхових дуелей в боротьбі з досить високими захисниками гостей. Згодом Олександр Ярмак мав нагоду збільшувати перевагу своєї команди, коли його на ударну позицію філігранним пасом вивів Артем Білоус, але нападник пробив у голкіпера. Реабілітувався Ярмак вже на 76-й хвилині, замкнувши простріл від партнера з лівого флангу. «Медики» дуже хотіли відігратись, напруга на полі почала зростати, команди почали більше фолити і за один з таких фолів у карному майданчику КНТЕУ на Кхані Наджафі, арбітр вказав на позначку. Сергій Федірець без проблем переграв голкіпера і встановив остаточний рахунок в матчі 3:2, але не на користь своєї команди. Сил на більше вже не вистачило, але те що «медики» дали бій на виїзді чинному чемпіону – це факт. Дуже важливі три очки і вдалий старт чемпіонату для команди «Меркурій», натомість я не заздрю команді «Будівельник», яка в наступному турі завітає до «медиків» в гості. Чудовий матч і чудовий старт нового чемпіонату, за що слід сказати «дякую» командам!

Владислав Третяк

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

 
7 жовтня 2020

 657 переглядів

 
 
123123