«Меркурій» зіграє у фінальному матчі ХХІ Чемпіонату

У четвер, 17 вересня на стадіоні Київського національного торговельно-економічного університету відбулась півфінальна гра другого етапу змагань з футболу серед студентських команд ЗВО столиці, в якій місцевий «Меркурій» приймав колектив Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Про важливість та принциповість даного поєдинку годі й казати, адже обидві команди чудово знають одна одну та кожного року ведуть боротьбу за найвищі позиції у студентському футболі столиці. В минулорічному фінальному поєдинку сильнішими були підопічні Сергія Бойченка, тому на цей поєдинок його візаві налаштовував команду дуже рішуче. Перші хвилини матчу видались досить напруженими, в діях гравців «торгового» спостерігалась певна втома та нервовість. Саме гості створили кілька перших напівмоментів у грі. Активністю відзначалися капітан «інфізу» Денис Хруль та його партнер по команді Богдан Прилюдько. В середині тайму гра вирівнялась і господарі взяли м’яч під власний контроль, але певна нервовість залишилась в їхніх діях. Додав впевненості перший по-справжньому гольовий момент, коли простріл з лівого флангу від Андрія Головатенко чудом не зміг замкнути на дальній стійці Владислав Ливицький. Після цього епізоду виникло два питання: як лівий захисник опинився на тій позиції для удару і як Владислав не переправив м’яч у ворота? Майже одразу гості вибігли у свою контр-атаку, яка завершилась кутовим, а от подача від прапорця вже могла призвести до взяття воріт. Метушня в карному майданчику «білих» після навісу, але до акцентованого удару справа так і не дійшла. А 29-й хвилині Артем Білоус чудовим пасом вивів на ударну позицію Головатенко, який переправив м’яч у сітку воріт, відкривши рахунок в матчі. Цей гол додав впевненості команді Олексія Яценко і до свистка на перерву саме вони володіли ігровою ініціативою. Перша сорокап’ятихвилинка так і завершилась із мінімальною перевагою в рахунку колективу з КНТЕУ.

У другій половині гри господарі продовжили розігрувати свої позиційні атаки, але коли втрачали м’яч, то виманювали суперника на власну половину, за рахунок чого в захисті НУФВСУ створювались зони для нападників «торгового». Одна з таких атак завершилась тим, що Юрій Правук вивів на побачення з голкіпером Дениса Балацького, який без вагань пробив точно під стійку в ближній кут. Чудове взаєморозуміння між гравцями, які обидва в минулому грали за команду суперника. В середині другого тайму гості мали непогану нагоду, аби скоротити відставання в рахунку,  але з ударом із штрафного від Дениса Хруля впорався Артем Шутковський. Натомість господарі продовжували тиснути і змогли збільшити свою перевагу до трьох м’ячів. На 78-й хвилині Андрій Головатенко до голу додав ще й асист, коли вивів на ударну позицію Андрія Гриба, який сильно пробив у дальній від себе кут воріт. 3:0 і очевидно, що перший фіналіст ХХІ Чемпіонату м. Києва з футболу серед студентів був відомим. Команді НУФВСУ не вистачило сил, аби забити бодай один м’яч, який міг би щось змінити в ході зустрічі, адже ці сили лідери колективу витрачали переважно на балачки з арбітрами та суперниками. Переконлива перемога команди Олексія Яценка, яка знову зіграє у фінальному матчі та має непогані шанси стати чемпіоном сезону 2019-2020 рр. Натомість очевидно, що у «інфізу» гряде зміна поколінь і в наступному сезоні ми побачимо вже іншу команду, яка буде боротися за ті ж таки найвищі місця студентського футболу в столиці.

Владислав Третяк

Фото: Анна Морговська

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

 
18 вересня 2020

 518 переглядів

 
 
123123