Вольова перемога НУХТу у фінальному матчі

У четвер, 27 квітня в спортивному комплексі Національного університету фізичного виховання та спорту відбулася фінальна гра розіграшу Кубку м. Києва з футзалу серед жіночих студентських команд ВНЗ в якому зустрілись команда Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова та збірна команда Національного університету харчових технологій. Команди чудово грали протягом усього сезону, за що й були винагородженні можливістю грати у фіналі.

Виходячи з того, що в рамках чемпіонату ці два колективи обмінялись виїзними перемогами, цей матч мав виявити кращу жіночу команду з футзалу в рамках змагань під егідою ФАСК. Першу половину зустрічі активніше розпочали номінальні господарі – НПУ ім. Драгоманова. Марійка Васковець завдала першого удару в площину воріт, але воротар суперників виявилась на місці. Вже на 3-й хвилині матчу рахунок в ньому було відкрито. Автором голу стала Вікторія Соломаха, до речі кращий бомбардир Вищої жіночої ліги з футзалу ФАСК, яка обігралась з Тетяною Мартинюк,  отримавши від неї точний пас, прицільним пострілом в ближній кут воріт встановила рахунок 1:0 на користь своєї команди. Пропустивши першими, команда Тараса Шпички почала більш активно проявляти свої найкращі здібності в атаці. З непоганої позиції пробивала Анастасія Кліпаченко, але м’яч пролетів над поперечкою. Ще один момент мала Альона Кирильчук, але її удар парирувала воротар команди педагогічного університету. Натомість дівчатам у білій формі вдалося збільшити свою перевагу до двох голів, після обрізки Насті Кліпаченко, у якої відібрала м’яч Ірина Дубицька, обіграла двох суперниць на своєму шляху і точно пробила під дальню стійку воріт. За рахунку 2:0 підопічні Ірини Мельничук могли зробити рахунок більш переконливим на свою користь, але Віка Соломаха не реалізувала вихід віч-на-віч з Вікторією Сагайдачною.

Отямившись від двох пропущених м’ячів, дівчата з університету харчових технологій почали тиснути на ворота Вероніки Ковальчук. Спочатку вона врятувала свою команду від пострілу Ірини Бавзенюк, але коли після розіграшу кутового пробивала Сніжана Воловенко, то Вероніка була безсилою. Так рахунок став 2:1, а інтрига в матчі почала оживати. На 14-й хвилині Тетяна Мартинюк віддала неточну передачу, яку перехватила Сніжана Воловенко, остання видала точну передачу на Ірину Бавзенюк, якій залишалося влучити по воротах з декількох метрів. За рахунку 2:2 команда НУХТу мала ще кілька нагод, але їхніх суперниць рятували стійка і перекладина воріт. Тому на перерву команди пішли за нічийного результату.

Другий тайм був менш насиченим на небезпечні моменти, адже ціна помилки була дуже високою. Команди намагалися притримати м’яч, не віддавати його супернику та розігрувати «до вірного». На початку другої половини зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами, але відзначитись нікому не вдалось. 31 хвилина матчу стала вирішальною, коли Сніжана Воловенко знов отримала точну передачу з кутового і одним дотиком відправила м’яч у сітку воріт, яка дивом вціліла від такого потужного пострілу. Захисники не встигли накрити цей удар, а воротар просто не встигли зреагувати. Звісно команда НПУ намагалась відігратися, але чудово оборонялися їхні суперниці. Програючи на 7-й хвилині матчу із рахунком 0:2, команда Тараса Шпички перевернула хід гри на свою користь і здобула вольову перемогу над принциповим суперником. Глядачі побачили красивий футзал у виконанні красивих дівчат.

Кращими гравцями матчу стали Ірина Бавзенюк з НУХТу і Марійка Васковець з НПУ ім. Драгоманова.

Одразу після матчу нам вдалося поспілкуватися з автором двох голів та гольової передачі – Сніжаною Воловенко:

«На початку зустрічі ми трохи втратили концентрацію, про недооцінку мови йти не може, тому пропустили двічі. Але потім нам вдалось переломити хід гри на свою користь, завдяки тренерським настановам та командній роботі. Команда НПУ ім. Драгоманова дуже сильний суперник і ми дякуємо їм за чудову гру, але перемогли сьогодні ми. Вся команда дуже старалась і віддала багато сил на майданчику, за що ми і були винагороджені.»

Владислав Третяк

Фото: Ірина Гуріна

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

www.facebook.com/parimatch.ua

vk.com/pari_match_ua

 
28 квітня 2017

 994 перегляда

 
 
123123