Повернення на другу сходинку

Вівторок, 2 квітня, відзначився черговим футбольним протистоянням між командами закладів вищої освіти столиці. На паркеті Національного авіаційного університету рівнялись силами гості - представники Інституту Кримінально-виконавчої служби та  господарі - «Авіатор» - Національного авіаційного університету. Гра проходила у рамках 22 туру Першої ліги з футзалу.   

Для господарів поєдинку даний матч мав вагоме значення, так як від результату залежала подальша позиція команди у турнірній таблиці. На момент старту гри, «Авіатор» посідав третю сходинку, тому перемога у зустрічі – була ціллю номер один. Протилежне становище мали підопічні Ярослава Олійника. Так, як доля гостей, по суті, вже вирішена, тому хлопці насолоджувались грою та захищали честь власної команди та Інституту зокрема. Усі присутні вболівальники очікували на сильний футбол, адже ця гра є крайньою у заключному турі Першої ліги. У першому таймі «авіаторівці» проводили все більше і більше часу на чужій половині поля, надавали серйозний тиск на володіння Олександра Адальєва, але для забитого гола їм весь час чогось не вистачало. Противники, натомість, не ризикували, віддавали всі свої сили на оборону, але контраатаки ніхто не відміняв. Саме, завдяки вдалому перехопленню Владислав Слабодян відвоював шкіряного у опонента на фланзі та прострілив у карний майданчик на Антона Антоненка, який безпомилково розстріляв ворота – 1:0.  Після пропущеного голу господарі не відразу прийшли в себе, при цьому дозволяли супернику продовжувати володіти м'ячем, але врешті-решт "сині" все ж схаменулися та перехопили ініціативу, незабаром ледь не відновивши паритет – Владислав Ткаченко не влучив по воротах з убивчої відстані після передачі Бенамара Аідуні. Через декілька хвилин Бенамар знову асистував Івану Борисенко, але той не забив - пробив прямо в руки голкіпера. Господарі багато володіли круглим на чужій половині поля, але мали певні труднощі із реалізацією небезпечних моментів, та забити їм все ж вдалося – під кінець тайму Дмитро Каменєв чудово справився зі штрафним. Слід зазначити, що гості також зуміли відзначитись на останніх секундах першої двадцятихвилинки. Все той же Владислав Слободян обвів декількох суперників по лівому флангу та завдяки широкому замаху поцілив м’яча під перекладину. Із мінімальною перевагою гостей, футболісти вирушили на перепочинок. 

Після відновлення гри «авіаторівці» знову окупували чужу половину поля, але не могли розкрити оборону суперника в спробах якомога швидше забити другий гол. Здавалось, команда ІКВС не збиралась поки атакувати, зосередившись на утриманні мінімального відставання в рахунку. Хоча в одному з епізодів Олексій Поштар мав хорошу нагоду забити, відгукнувшись на пас з глибини поля і пробив у ближній кут, але В’ячеслав Назаренко зіграв надійно, відбивши цей удар. На 29-ій хвилині «Авіатор» провів типову гарну для себе комбінацію, по завершенню якої Олег Буслюк перекинув м’яч через голкіпера – 2:2. Та вже через декілька хвилин, Олександр Курилович вирізав круглого на дальню штангу на Дмитра Каменєва, котрий скинув шкіряного на Осінського, а Іван заніс його у ворота. Надія на перемогу надихнула та активізувала футболістів. Тому, впродовж останніх двох хвилин матчу, ворота гостей двічі потерпали від сусідства м’яча. 
Таким чином, команда «Авіатор» - Національного авіаційного університету впевнено перемогла у футбольному двобої із командою Інституту Кримінально-виконавчої служби з рахунком 5:2. Цим самим закріпила за собою друге місце у турнірній таблиці Першості. 

Тетяна П'ятковська

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

www.facebook.com/parimatch.ua

 

 
3 квітня 2019

 481 перегляд

 
 
123123