«Будівельник» сенсаційно виходить у фінал розіграшу Кубку

Ні, це не першоквітневий жарт, а справжня чоловіча боротьба, що точилася на паркеті спортивного комплексу КНУБА в понеділок, 1 квітня. Саме там відбувся другий півфінал розіграшу Кубку ФАСК з футзалу серед студентських команд ЗВО, в якому місцевий колектив «Будівельник» приймав гостей з НУХТу.

Обидва колективи проводять непоганий сезон, але якщо після завершення першого кола змагань фактично було очевидно, що НУХТ не зможе боротися за золоті нагороди в цьому сезоні, та й у «педагогів» фактично не було суперника, то цю невдачу команда «харчовиків» могла компенсувати виходом у фінал розіграшу Кубку. Натомість «будівельники» у другому колі стали грати більш впевнено та більшу частину часу провели на третій сходинці, тобто також серед призерів. Бажання команди Олексія Кузнецова вийти у фінал було очевидним, адже ці хлопці можуть повторити щось схоже на минулорічний тріумф «Політехніка», але до фіналу ще далеко. А наразі безпосередньо перейдемо до обговорення другого півфіналу. Гості з НУХТ розпочали, як і потрібно фавориту зустрічі – вони тримали м’яч під контролем та намагалися в позиційній атаці закружити голови захисникам КНУБА. Натомість господарі нікуди не поспішали та спокійно грали другим номером, розраховуючи на контр-атаки. Одна з таких і призвела до взяття воріт, коли не досить вдалий удар відбив перед собою Максим Дядюнець, а на підбиранні був першим Артем Криворучко, який ефектним ударом метрів з десяти перекинув голкіпера. Прикра помилка дуже надійного голкіпера призвела до дуже потрібного «будівельникам» голу. До перерви «харчовики» намагалися встигнути відігратись, але впевнено діяли захисники господарів.

У перерві команда Тараса Шпички почула свого тренера та з новим бажанням та запалом вийшла ну другу половину гри. Та вже на 22-й хвилині рахунок неочікувано став 2:0, завдяки непоганому розіграшу команди КНУБА та фінальному удару Максима Хамко. Цей гол неймовірно розізлив гостей і майже одразу, після розіграшу м’яча в центрі вони побігли відіграватись і Богдан Корольчук точним ударом скоротив відставання своєї команди до одного гола. Тиск на ворота Володимира Щура збільшувався з кожною хвилиною, але оборонялися «будівельники» досить дисципліновано. Проте на 32-й хвилині гості дотиснули свого суперника, а Максим Даньшов зробив рахунок рівним. До фінального свистка, напруга на майданчику зростала у геометричній прогресій, але очевидно було, що доля другого півфіналіста буде визначена у серії післяматчевих пенальті.

Руслан Савенко, Андрій Поліщук та Богдан Корольчук у гостей спокійно реалізували свої удари, а у господарів точними ударами відзначались Сергій Олійник, Сергій Побережний, Артем Криворучко та Дмитро Білик. Вирішальним став четвертий удар, виконувати який підійшов до м’яча Володимир Косенко. Саме 11 номер гостей не мав шансу на помилку, але допустив її, пробивши по центру воріт. Завдяки цьому колектив «Будівельник» з КНУБА вперше у історії виходить у фінал розіграшу Кубку, де 17 квітня зіграє з командою НПУ ім. Драгоманова.

Владислав Третяк

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

www.facebook.com/parimatch.ua

 
2 квітня 2019

 1514 переглядів

 
 
123123