Драматична нічия «Авіатора» та КНУ ім. Т. Шевченка

У четвер, 28 березня, відбувся матч між командами Київського національного університету ім. Т. Шевченка та «Авіатор» Національного авіаційного університету. Останні виступили у ролі господаря поля. Основним місцем для перевірки на міцність було обрано спортивний комплекс Національного авіаційного університету. Гра проходила у рамках двадцять першого туру Першої футзальної ліги серед закладів вищої освіти міста Києва.

Уже незабаром визначиться переможець Першої ліги змагань з футзалу серед студентських команд ЗВО столиці сезону 2018/2019рр. Тому кожен матч для гравців є шансом для покращення ситуації у турнірній таблиці. Дана гра мала двоякий характер для команд. Доля гравців КНУ ім. Т. Шевченка уже визначена, тож футболісти, в першу чергу, грали за підтримку авторитету власної команди та престижу університету, а вже потім задля результату у турнірній таблиці. Проте, для «Авіатора» з НАУ перемога у матчі ознаменувала б надію на те, що гравці матимуть гарні перспективи ще поборотися за золоті нагороди Першості, адже на момент гри господарі посідали друге місце таблиці Першості. З перших хвилин «Авіатор» - НАУ встановив контроль за м’ячем на половині поля суперника, а «білим» довелося опускатися в оборону великим числом виконавців. Природно, що для господарів така роль була досить звичною. З урахуванням того, що в останньому матчі проти  АКІ-НАУ команда «Авіатор» проявила себе досить непогано й зуміла вибороти перемогу з рахунком 0:11. Через тиск на полі, гості почали допускати помилки при обороні. Михайло Закусило проривом по лівому флангу створив загрозу для суперника у карному майданчику, а його влучна передача низом була точно адресована прямо в ноги Дмитру Каменєву. Проте, удар у дальній кут у Дмитра вийшов дещо неточним. Гравцям КНУ ім. Т. Шевченка знадобилось  великими силами йти вперед, щоб «розрядити» атмосферу. Добивання Олексія Тараненка при кутовому стандарті не допомогло відкрити рахунок. Впродовж наступних десяти хвилин, командам вдалося обмінятися кількома небезпечними моментами, однак обійшлося без взяття воріт. Як наслідок, 0:0 і перший тайм вичерпав час для гри.

Після відновлення матчу «авіатори» знову заволоділи ігровою ініціативою, але перший гострий епізод виник якраз біля їх володінь, коли Олександр Олійниик завдав потужного дальнього удару по воротах, але В’ячеслав Назаренко відпрацював надійно, схопивши м’яч. Слід зазначити, що з початком другого тайму тактика гостів набула іншого вигляду. Після чергового тайм-ауту, було прийняте рішення, щодо п’ятого гравця на полі. На думку, Миколи Давиденка саме голкіпер повинен був стати джокером гри, хоча ризик був чималий, так як ворота залишались без захисту. Проте, даний ігровий маневр не приніс позитивного результату на табло. В свою чергу, господарям вдалося, врешті-решт, відкрити рахунок. Після точної подачі Івана Борисенко на правий фланг, Іван Осінський  обіграв двох суперників і точним ударом зарядив шкіряного у напрямку воріт. Андрій Пішта намагався вибити шкіряного подалі від карного майданчику, проте м’яч злетів прямо у ворота – 1:0. Явний розпач гостів вилився у позиційну атаку, яку хлопцям вдалося оформити на останніх секундах ігрового часу. Впевнене зміщення із правого флангу до центру поля Олексія Тараненка завершилося прицільним ударом по воротах, м’яч зупинився на лінії і не вдале вибивання м’яча Миколою Старушиком призвело до зрівняння рахунку.

Таким чином, переможця у даному протистоянні не було виявлено. Команди продемонстрували досить динамічну, місцями запальну гру. Футболісти КНУ ім. Т. Шевченка доказали вболівальникам, що гідно входять до п’ятірки кращих команд Першої ліги. Натомість, для «Авіатора» становище дещо похитнулось. Для того аби утриматися на другому місці, команді необхідна буде перемога. Тому, наступна гра проти гравців ІКВС передбачається видовищною та запеклою.

Тетяна П'ятковська

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

www.facebook.com/parimatch.ua

 

 
29 березня 2019

 599 переглядів

 
 
123123