Переконлива перемога «новачків» у матчі-відкритті сезону

ХVІIІ Чемпіонат м. Києва з футзалу серед студентських команд ЗВО стартував 8 грудня. На паркеті спортивного комплексу Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова місцева команда приймала збірну Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Минулий сезон команда НУФВСУ провела на дуже високому рівні, дійшла до фіналу та лише там поступилась «будівельникам». Але після зміни головного тренера та суттєвого омолодження складу важко буде розраховувати на перевершення досягнення минулого сезону. Їхнім суперником стала команда, ка минули сезон пропустила через складну ситуацію пов’язану з пандемією, але не варто забувати, що багато з тих виконавців і досі є в обоймі Руслана Мішаровського, а також як мінімум п’ятірка молодих та досить якісних виконавців. Гра розпочалась із тотальної домінації «педагогів». Хлопцям вистачило кількох хвилин, аби зрозуміти, що перша перемога вже у них в кишені. Перша п’ятірка марнувала нагоди до шостої нагоди, аж поки Денис Бланк не вивів на ударну позицію Ростислава Семенченко, який відкрив рахунок в матчі. Згодом на паркеті з’явилась друга четвірка і фактично одразу рахунок мав ставати 2:0, але на заваді цьому стала стійка воріт, яка прийняла на себе непоганий удар Дмитра Стрельченко. Подвоїти перевагу вдалось Денису Бланку в середині першого тайму після дуже впевнених індивідуальних дій 5 номера. Єдиний раз, коли виникала небезпека біля воріт Олександра Сіріцького, була створена його ж партнером по команді, та голкіпер врятував власні ворота. Перша половина гри завершилась із комфортною перевагою НПУ в 2 м’ячі.

Другий тайм розпочався більш жваво, гості з «інфізу» перестали боятись свого суперника та почали грати більш вільно, не маючи страху помилитись. Попри три пропущені м’ячі, головним героєм команди НУФВСУ можна сміливо називати голкіпера В’ячеслава Савченко, який раз-по-раз виручав свою команду, намагався швидко розпочинати атаки та навіть одного разу небезпечно пробивав по воротах суперників. Остаточно стало зрозуміло, що гості не розраховують на очки на 34-й хвилині після прикрого автоголу. А голи Дмитра Стрельченко та Данили Волікова на 36 та 37-й хвилинах відповідно встановили рахунок 5:1 на користь «новачків» змагань з футзалу під егідою ФАСК.

Молодий склад НУФВСУ очевидно матиме ще нагоди здобути очки т загалом має непогані шанси на вихід з групи. Вже після першого туру команда НПУ ім. Драгоманова стає очевидним фаворитом цих змагань, але попереду ще матч чинного чемпіона з КНУБА, за яким варто поспостерігати. Єдине, що може стати на заваді «педагогів», висловлюючись на футбольному сленгу, це «піжонство», яке було дуже помітно. Цього раніше не дозволяли собі підопічні Руслана Мішаровського, навіть у матчах з набагато слабшими командами. Але у майстерності та досвіді цих гравців поки що сумніватись не доводиться.

Третяк Владислав

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – Parimatch Foundation

www.parimatch.foundation

 
9 грудня 2021

 337 переглядів

 
 
123123