НУФВСУ-НУХТ - Володар Кубку ФАСК!!!

Об'єднана жіноча команда НУФВСУ-НУХТ в наддраматичному матчі перемогла заклятого суперника збірну НПУ ім. Драгоманова! 1: 0 - єдиний м'яч на рахунку Анастасії Кліпаченко! 

Перед фінальним матчем за Кубок серед жіночих команд не те що передбачити переможця, навіть фаворита виділити було складно. А все через те, що обидві команди абсолютно рівні за класом. І саме тому протистояння НУФСУ-НУХТ та НПУ ім. Драгоманова пробуджувало величезний інтерес у вболівальників та розпалювало інтригу ще задовго до самої гри.  Навіть сезонні матчі між цими двома колективами дуже нагадували класичні дербі. І те, що “інфізівки” та “драгоманівки” пройшли у фінал Кубку виявилось справжнім джекпотом з точки зору видовищності зустрічі.

Власне, так все і розгорталось: на полі зійшлись амбіційні, досвідчені футболістки, які в жодному разі не збирались поступатись одна одній. Кожна хвилина матчу була наповнена самовідданою боротьбою та видовищністю. Майже одразу після стартового свистка “інфізівки” завдали декількох небезпечних ударів по воротам суперниць, і лише вправні дії голкіпера “білих” врятували команду від швидкого голу. Після чергових невдалих спроб НУФВСУ-НУХТ відкрити рахунок, прокинулись “драгоманівки”, та помітно оживили свої атакувальні дії.

Попри однаково високий рівень колективів стиль їхньої гри помітно відрізнявся, особливо це простежувалось у нападі. Футболістки НПУ ім. Драгоманова здебільшого покладались на комбінації, колективні атаки, коли виконувалась передача на набігаючого у штрафний майданчик. “Червоні” ж в більшості випадків діяли за рахунок індивідуальної майстерності, коли гравець з м'ячем проходив самотужки оборонні ряди та пробивав у напрямку воріт.

Ближче до екватора першого тайму грав вирівнялась, і небезпечні моменти тепер виникали однаково часто. Прекрасний шанс вийти вперед випав “білим”, коли Анна Шульга віддала пас на Тетяну Мартинюк, якій залишалось лише пробити по порожнім воротам, але їй не вдалось влучити по м'ячу. І як говорить знаменитий футбольний вираз, який з легкістю можна застосувати й для футзалу: “Якщо не забиваєш ти, то забивають тобі”. Так і сталось. Відповідь послідувала на п'ятнадцятій хвилині, коли Анастасія Кліпаченко вправно обійшла захисників та потужним ударом запустила м'яч під поперечину.

Другий тайм команди розпочали досить активно: одразу ж перейшовши до наступальних дій. І знову на полі не спостерігалось фаворита: колективи створювали однаково небезпечні епізоди, й так само однаково не могли довести їх до логічного завершення. Слід відзначити відмінну гру голкіпера НУВФСУ-НУХТу Яніни Романюк, яка не раз рятувала “інфізівок” особливо у другій половині, коли тиск на ворота помітно збільшився.

Парадоксальним чином у завершальній десятихвилинці гра помітно затихла. Можливо, взнаки далась втома, тому що футболістки майже весь цей час проводили в центрі поля змагаючись за м'яч. І лише останні декілька хвилин стали справжнім штурмом у виконанні НПУ. “Драгоманівки” проводили атаку за атакою, але зрівняти рахунок ніяк не вдавалось. Спливали останні секунди ігрового часу, а з ними й надія “білих” на Кубок...

1:0 — НУВФСУ-НУХТ мінімально перемагають принципового суперника і стають володарями Кубку. А від імені вболівальників хочеться подякувати обом командам за видовищну та інтригуючу гру, яка подарувала безліч емоцій та вражень. Сподіваємось, що наступного сезону матчі між НПУ ім. Драгоманова та НУФВСУ-МАУП стануть своєрідним київським Ель Класіко.

Яна Смелик

Фотозвіт: Юлія Гень

 
30 квітня 2015

 1336 переглядів

 
 
123123