Є перша перемога!

У другому турі групового раунду футбольного турніру IV Європейських студентських ігор у Коїмбрі (Португалія) команда Київського університету ім. Бориса Грінченка зустрічалася із студентами Університету Порту (Португалія). Напередодні суперник взяв три очки у матчі з литовською командою, а «грінченківці» втратили очки у поєдинку проти студентів із Німеччини, тому підопічним Сергія Швеця було важливо як мінімум не програти.

Але кияни були налаштовані лише на перемогу. Те що не вдалося релізувати у стартовому матчі турніру, команда КУБГ намагалася втілити у життя у поєдинку з португальцями. Номінальні господарі мали теріторіальну перевагу, багато атакували, але м’яч довгий час не йшов у ворота. Суперник іноді відповідав гострими контрвипадами, але «грінченківці» виглядали краще, мобільніше, впевненіше.

Та все ж у середині другого тайму команда Сергія Швеця досягла свого. Голкіпер португальської команди невдало вибив м’яча у поле, шкіряний дістався Дмитру Пономаренку, який відпасував направо на Павла Лідінфу, а той відправив по флангу Євгена Миколаюка. Капітан «грінченківців» зробив блискучу подачу на Владислава Кобу і нападник киян ударом головою розстріляв ворота суперника. Перемогу українська команда уже не віддала.

Матч українці провели у наступному складі: 1. Дмитро Міхєєв, 2. Руслан Зубленко (13. Владислав Ніконенко, 49), 4. Євген Миколаюк, 5. Олег Чоботар, 6. Юрій Сапоненко (18. Євген Заяць, 62), 8. Ярослав Піскун, 11. Андрій Різник (10. Владислав Коба, 36), 14. Андрій Співаков, 15. Владислав Труський (16. Дмитро Пономаренко, 49), 17. Артем Каторгін, 19. Павло Лідінфу (3. Олександр Габро, 70+2).

Таким чином після двох турів команда «КУБГ» має 4 очки, стільки ж і у студентів з Німеччини, які сьогодні з рахунком 2:1 переграли представника Литви. Уже завтра, 24 липня, «грінченківці» зіграють останній матч у групі. Суперником киян буде команда Університету Вітаутаса Великого (Каунас, Литва), яка маючи нуль очок вже втратили шанси на вихід з групи. Початок зустрічі о 13-30 за київським часом.

 
24 липня 2018

 877 переглядів

 
 
123123