Бойова нічия "Меркурія" й "Динамо-академії"

Протистояння ''Меркурія'' та ''Динамо-Академія'' вважалося ключовим в третьому турі. Команда КНТЕУ в двох перших матчах показала космічний футбол та здобула впевнені перемоги 5:1 та 3:0. НАВС в минулому турі впевнено розібралася з ЛЕГПРОМом 3:1. Саме тому на матч покладали великі сподівання.

Перші хвилини гри ''зелені'' перебували під потужним пресингом, не маючи змоги організувати конструктивну гру в атаці. Зміщення ''Меркурієм'' акценту гри з центру на фланги кардинально змінило картину на полі. На 13-й хвилині, в ході стрімкої флангової атаки  Ільченка Артема вивели на рандеву з голкіпером. Свій шанс Артем використав, влучно поціливши в кут воріт. Вболівальники КНТЕУ активно підтримували своїх улюбленців, тому господарі поля продовжували проводити атаку за атакою, переважно правим флангом, граючи в дрібний пас прямо в карному майданчику суперників. За якихось 10 хвилин ''Меркурій'' мав кілька стовідсоткових моментів для взяття воріт, але чудова гра голкіпера залишала рахунок незмінним. 

В кінці першого тайму гра поступово вирівнялася, було багато позиційної боротьби та розгорнулася справжня битва за центр поля. Одна з небагатьох вилазок команди НАВС призвела до кутового. Саме з нього й відзначився високий центральний захисник Ліпілін Роман, головою вколотивши м'яч у ворота, не залишивши шансів воротарю. Перед свистком на перерву гравці КНТЕУ влаштували в карному майданчику синьо-білих справжній футзал, але знову підвела реалізація гольових моментів.

Вже на 6-й хвилині другого тайму зелені знову вийшли вперед. Після потужного дальнього удару голкіпер динамівців відбив кулястого на Іващенка Юрія, який розібрався в даному епізоді та добив м'яч в сітку, 2:1. 
Після голу гра заспокоїлася. ''Меркурій'' гальмував будь-які спроби атак ''Динамо'', пресенгуючи на кожному клаптику поля. 
Небезпека від синьо-білих йшла в основному після стандартів, завдяки підключенню високих захисників. Черговий штрафний завершився ще одним голом від Ліпіліна Романа, який зігравши на випередження проштовхнув м'яч повз голкіпера. Не часто стаєш свідком того, як гравець захисту робить дубль, а сам Роман надовго запам'ятається захисникам КНТЕУ. Таким чином на 78-й хвилині рахунок на табло був 2:2. 
Останнього штурму з боку господарів ми так і не побачили, хоча вболівальники гнали команду вперед. 

Для ''Меркурія'' це перша нічия в сезоні - ведучи по ходу матчу два рази команда так і не здобула перемогу. ''Динамо-Академія'' продемонструвала характер та прекрасну реалізацію стандартних положень. Битва двох колективів по праву виправдала гучну назву ''матч туру'', подарувавши глядачам боротьбу, забиті м'ячі та інтригу до останньої хвилини.

Ярослав Дмитрив

Фото:   Елена Медведь 

 
7 жовтня 2015

 1008 переглядів

 
 
123123