НУФВСУ зіграє у фінальному матчі сезону

У четвер, 27 травня на паркеті спортивного комплексу Національного університету фізичного виховання і спорту України відбулась півфінальна зустріч ХVIІІ Чемпіонату м. Києва з футзалу серед студентських команд ЗВО, в якій місцева збірна приймала гостей з Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Дуже важлива гра для обох команд, які мали шанси вперше потрапити до фінального матчу іта поборотися зі золоті нагороди чемпіонату. Груповий етап пройшов досить спокійно для одних і зовсім непросто для інших. НУФВСУ без проблем та без шансів виграли свою групу Б, де головним конкурентом «інфізівців» були суперники з КПІ. 41 гол від підопічних Тараса Чопілко за 6 поєдинків – досить вражаючий результат. Натомість НУБіПУ вели боротьбу до останнього туру з КБУГ за місце у фінальній частині змагань та по праву вибороли його з двома перемогами та трьома нічиїми в активі.

Матч розпочався досить жваво та активно з боку гостей, які вже на 5-й хвилині, завдяки точному удару Віктора Головатюка, вийшли вперед. Довго господарям не вдавалось змістовно відповісти, хоча ігрова ініціатива була саме у підопічних Чопілко. Та вже на 13-й хвилині рахунок став рівним, а Олександр Ліфер відзначився 9-м голом в поточному сезоні. Проте команда Миколи Костенко була дуже вмотивована на цю гру, тому хлопці переважали свого більш технічного опонента за рахунок командного духу та фантастичної зарядженості на перемогу. На 16-й хвилині гості знову вийшли вперед, а непогану комбінацію своєї команди точним ударом завершив Олег Ставничий. Та на перерву команди пішли за рівного рахунку 2:2, а Ліфер ще до перерви оформив дубль.

Після перерви було помітно, що НУБіПУ не збирається збавляти оберти, а навпаки, хлопці лише додали у своєму налаштуванні на позитивний результат. На 22-й хвилині Олег Сіренко вивів свою команду вперед, а на 28-й рахунок став 4:2, завдяки точному пострілу від Андрія Пашко. В цей момент було помітно розгубленість у команді НУФВСУ. Як пізніше відзначив головний тренер команди Тарас Чопілко, його команда не була готова до такого супротиву з боку суперника, адже хлопці звикли до простих матчів у групі, але ця самовпевненість могла призвести до прикрого не потрапляння команди у фінал. Але саме в цей час основна четвірка господарів зібралась із думками та змогла повернутись у гру, покаравши суперника за непотрібні помилки. Дмитро Берладін на 29-й хвилині та Денис Хруль на 34-й зробили рівним рахунок, а вперше «червоні» вийшли вперед на 37-й хвилині, завдяки голу молодого Василя Ковтуна. Але НУБіП не мав намірів просто так поступатись у цьому поєдинку і на 39-й хвилині рахунок зрівняв Володимир Руденко. За лічені хвилини до фінального свистка ключову роль у грі зіграла індивідуальна майстерність гравців» інфізу, а Олександр Ліфер оформив хет-трик, вивівши свій колектив до дуже потрібного його команді фінального поєдинку ХVIІІ Чемпіонату м. Києва з футзалу серед студентів.

Підбиваючи підсумки цієї гри, хочеться щиро подякувати командам за цей футзальний перфоманс та ті емоції, які вони подарували нечисленним вболівальникам. Якщо в УПЛ є команда «Зоря», яку в народі іменують «мужики», то НУБіПУ в цьому поєдинку заслужили к мінімум на схоже звання. Ту самовіддачу та настрій на гру, які продемонстрували підопічні Миколи Костенка, можна ставити в приклад майбутнім кращим командам. Натомість саме командний дух та своєчасне психологічне відновлення команди НУФВСУ також не могло не вразити усіх присутніх. Два чудові тренери та дві дуже пристойні команди, але у фінал крокує лише одна, а НУБіПУ побореться за бронзові нагороди сезону.

Владислав Третяк

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

 

 
28 травня 2021

 445 переглядів

 
 
123123