Команда НУХТ – здобуває «золотий дубль» в цьому сезоні

В середу, 25 квітня на паркеті спортивного комплексу Національного університету фізичного виховання та спорту України відбулась фінальна гра розіграшу Кубку ФАСК з футзалу серед жіночих команд ВНЗ. До фіналу вийшла команда Національного університету харчових технологій та колектив Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова.

В цьому сезоні команда дівчат Тараса Шпички виглядає дуже потужно, адже в чемпіонаті вони посіли перше місце, при цьому не втративши жодного очка – десять перемог у десяти матчах. Натомість молода команда НПУ здобула срібні нагороди Вищої жіночої ліги та прагнули здобути реванш за прикрі поразки в чемпіонаті.

Перший небезпечний момент в матчі виник буквально на другій хвилині, коли кращий бомбардир чемпіонату Анастасія Кліпаченко вийшла на ударну позицію та сильно пробила в ближній кут, та на заваді взяттю воріт стала стійка. Анастасія пристрілювалась, аби вже на п’ятій хвилині відкрити рахунок в матчі. П’ятий номер НУХТу прокинула в центрі поля м’яч собі на хід та без зайвих вагань пробила сильно у верхній ближній кут воріт. Цей пропущенний м’яч розізлив команду Аліни Горобець, тому вони спробували відразу зрівняти рахунок. Непоганий удар з центра поля вийшов у капітана НПУ Вікторії Коденець, але м’яч пролетів повз стійку воріт. Згодом чудову нагоду зрівняти рахунок втратила Катерина Васковець. Чотирнадцятий номер обіграла захисника, вийшла на побачення з голкіпером суперниць, але остання вийшла переможцем у цій дуелі. Така активність «білих» обурила тренерський штаб НУХТу, тому вони взяли хвилину, аби дати настанови своїм підопічним. Після тайм-ауту, команда Тараса Шпички знову заграла першим номером. На 12-й хвилині Анастасія Кліпаченко оформила дубль, реалізувавши стрімку контр-атаку своєї команди. А хвилину потому ще одна контр-атака від «блакитних» завершується голом, автором якого стала Юлія Канівець. Саме вона в падінні замкнула чудову передачу Оксани Холод. Перший тайм завершився із рахунком 3:0, але ніхто не списував із рахунків команду НПУ, адже у футзалі відіграти три м’ячі можливо усього за кілька хвилин.

Друга двадцятихвилинка розпочалась із непоганої нагоди Вікторії Соломахи, яка вийшла на ударну позицію, але їй не вистачило влучності. Натомість знову влучно б’є Анастасія Кліпаченко, яка оформила хет-трик, завдяки чудовій передачі Альони Кирильчук. Загалом рахунок міг бути більш переконливим на користь команди НУХТ, але чудову гру в той день демонструвала Вероніка Ковальчук, яка своїми сейвами раз-по-раз рятувала команду від ще більшої кількості пропущених м’ячів. В середині другого тайму було забито не останній, але певно вирішальний гол. Олександра Скибіна опинилась на ударній позиції біля воріт суперниць та впевнено відправила м’яч у сітку воріт. Згодом НПУ змогли нарешті відіграти бодай один м’яч, силами Вікторії Соломахи, яка виграла боротьбу за м’яч у Кліпаченко та пробила точно в нижній кут воріт. Та на це гол «блакитні» відповіли своїми двома. На 33-й хвилині Анастасія Кліпаченко оформила покер, пробивши в дотик в самісіньку дев’ятку воріт, після відскоку від захисника. А на 37-й хвилині до чисельних асистів у матчі, свій гол додала і Альона Кирильчук, у якої вийшов непоганий удар з близької відстані. Та останнє слово все ж було за дівчатами Аліни Горобець. На останній хвилині гри Олена Зенько самотужки відібрала м’яч у захисника та реалізувала вихід віч-на-віч. 7:2 і цей фінал запам’ятається багатьом своєю видовищністю та майстерністю дівчат на паркеті.

Після гри нам вдалось поспілкуватись з капітаном НПУ ім. Драгоманова Вікторією Коденець:

Як вважаєш, що сьогодні не вдалось? Чому команда так зіграла?

-Команда суперниць сьогодні була дуже сильною, але і ми намагались продемонструвати всі свої найкращі якості, але нажаль вийшло так, як вийшло.

Виходячи на фінальну гру вірили в свої сили? Адже команда НУХТ за весь сезон жодного

разу не віддала очки суперникам, як в чемпіонаті так і в розіграші кубку.

-Ми налаштовувались тільки на перемогу, а у фінальному матчі могло статись що завгодно, тому ми вірили в себе. На мою думку ми зіграли не як команда. Дівчата дуже нервували, адже нам протистояла досить сильна команда. Напевно тому і не вдалося зіграти більш згуртовано.

Також вдалося поспілкуватись з головним тренером команди НУХТ Тарасом Шпичкою, який відзначив: «Сьогодні наша команда краще була підготовлена до фіналу, але ця підготовка тривала протягом усього сезону, в якому ми не втратили жодного очка. Дівчата великі молодці, адже їхня наполеглива праця на тренуваннях дає свої плоди у вигляді трофеїв та Кубків.»

Владислав Третяк

Фото: Дмитро Івашков

Генеральний партнер ФАСК: TM Parimatch

Офіційний партнер ФАСК:  АБ "Укргазбанк"

Партнери ФАСК:"Українська страхова група", TM "Select", Федерація футзалу м. Києва, ТОВ "Перша приватна броварня", ТОВ "Міленіум спорт", Всеукраїнська футбольна асоціація студентів, Київська міська організація профспілки працівників освіти і науки України.

Генеральний інформаційний партнер - ХSPORT.

Інформаційний партнер – SPORT.UA

 
26 квітня 2018

 963 перегляда

 
 
123123