У матчі НУБіПУ – «Меркурій» обійшлось без інтриги

У четвер, 4-го травня відбулася гра 13-го туру Вищої ліги ФАСК з футболу, в якій на полі КНТЕУ зустрілись команди НУБіПУ та СК «Меркурій» КНТЕУ. Команда з торгового перебуває у непоганій формі, а от НУБіПУ, аби наблизитись до першої трійки, треба було перемагати лідера першості.

На початку матчу здалося, що команди не мають великої різниці в класі, а на вболівальників очікує цікавий двобій. Перший удар в напрямку воріт завдав Влад Труський із КНТЕУ, але м’яч пролетів значно вище воріт суперників. На це гості відповіли неточним пострілом Назара Василишина, який взяв гру на себе під час контр-атаки його команди. Першу по-справжньому гольову нагоду мав Максим Гида – гравець «Меркурія», якого чудовим пасом вивели на побачення з воротарем, але удар Максима був неточним. Та відповідь гравців НУБіПУ не змусила себе довго чекати, чудову нагоду вивести свою команду вперед мав Олексій Сорокін, який вийшов віч-на-віч з воротарем суперників, після помилки центральних захисників з торгового, але м’яч оминув дальній кут воріт, лише трохи зачепивши стійку воріт. На 27-й хвилині матчу відбулася перша результативна атака господарів, в якій слід віддати належне Владу Блазуню, який чудовою передачею з лівого флангу знайшов голову Влада Труського, який пробив в противохід воротареві. Чудова передача і незрозуміла гра захисників у цьому епізоді. 5 хвилин потому рахунок став 2:0, а автором голу став микола Березовський, який скористався передачею Дмитра Старика і одним дотиком «увігнав» м’яч в сітку воріт. За такого рахунку команда у синій формі втратила надію і перестала приділяти увагу атаці, натомість почали оборонятись майже всією командою. Та захищатись в них виходило не дуже ефективно і тому на 40-й хвилині рахунок в матчі став 3:0. Другу результативну передачу на себе записав Влад Блазунь, а дубль у грі оформив Микола Березовський, якому трішки допоміг рикошет. Тому підсумком першої половину зустрічі став рахунок 3:0, за повної домінації команди, що грала на домашньому стадіоні.

У другому таймі підопічні Олексія Яценко почали грати від оборони, віддали м’яч гравцям НУБіПУ, але ті не дуже розуміли що з ним робити та за рахунок чого відігравати відставання в три голи. Натомість у «торгового» чудово проявили себе хлопці, що вийшли на заміну. Рахунок 4:0 встановим максим Скрипник, який «на паузі» хитнув двох захисників і пробив точно в кут воріт з кількох метрів. Максим мав ще один непоганий момент, коли відкрився в центрі карного майданчику на простріл з флангу, але його удар парирував Олександр Оніщук, який провів матч на досить пристойному рівні, хоч і пропустив забагато. Та чи була його вина у тих пропущених голах? А жирну крапку в матчі поставив Микита Нехта, який, вийшовши на заміну, виконав чудовий штрафний метрів з 30 від воріт. Бездоганний по точності та виконанню удар в самісінький кут воріт. 5:0 і Меркурій продовжує впевнено очолювати турнірну таблицю, але їм в спину дихає команда НУФВСУ-МАУП. Очікуємо від команди НУБіПУ більш змістовного футболу в наступних матчах.

Владислав Третяк

Фото: Поліна Савойло

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

www.facebook.com/parimatch.ua

vk.com/pari_match_ua

 
5 травня 2017

 706 переглядів

 
 
123123