Наприкінці матчу «медики» здолали «телекомунікаційників»

Відразу після двобою «європейців» та «українців», стосунки у рамках 9 туру Першої ліги чемпіонату Києва серед ВНЗ з’ясовували команди ДУТ та НМУ ім. Богомольця. У першому колі «медики» перемогли суперника з рахунком 5:3, тож «дутівці», напевно, дуже хотіли взяти реванш.

Команди досить жваво почали гру, підкресливши бажання перемогти у цьому матчі. Втім, рахунок на 13-й хвилині був відкритий після помилки воротаря команди ДУТ. У цій атаці гостей пас йшов з глибини на хід Максимові Кусеню. Страж воріт «дутівців» мав забирати шкіряного, але Ігор послизнувся та втратив рівновагу. Кусеню вдалося заволодіти м’ячем та з гострого кута поцілити у площину воріт – 0:1.

У подальшому гра проходила переважно у середині поля, де було багато боротьби. Лише на 25-й хвилині «телекомунікаційникам» вдалося завдати першого удару по воротах, але Максим Янченко не зміг перекинути вийшовшого з воріт воротаря «медиків». Також на користь гостей зіграли травми відразу двох гравців «дутівців», які до 30-й хвилини попросили заміну.  

В останні 10 хвилин до перерви гра трохи пожвавішала. Дві поспіль гарні нагоди відзначитись мав нападник команди НМУ ім. Богомольця Дмитро Жильчук. Спочатку після передачі з флангу він спробував пробити через себе, але трохи не влучив у рамку. А через хвилину Дмитро виконував удар вже на влучність, втім м’яч пролетів поруч зі стійкою. Ще один момент у «медиків» мав Кусень, але вийшовши до воріт не зміг переграти Ігора Саламатіна.

А коли здавалося, що перший тайм так і завершиться, господарі заробили стандарт, після якого рахунок став рівним. Після навісу з флангу Владислав Білодід з близької відстані переправив м’яча у сітку – 1:1.

У другому таймі гра йшла на зустрічних курсах. На атаку однієї команди, інша відповідала не меньш небезпечною нагодою. За «медиків» мали можливість відзначитися Олександр Дубовий та Дмитро Жильчук. В команді ДУТ близькі до успіху були Дмитро Петриця та Андрій Клименко. В усіх епізодах гравцям зовсім трохи бракувало влучності.

Десь у середині тайму гості заволоділи перевагою та все частіше турбували у рамці Саламатіна. Мав забивати Олександр Карпенко, але вийшовши на ворота вдарив над поперечиною. Після небезпечного стандарту гарний шанс відзначитися мав капітан «медиків» Жильчук, але воротар «дутівців» зіграв бездоганно. Господарі відповіли лише раз, коли Клименко намагався перекинути м’яч через Стеценко, але перекинув і ворота.

Розв’язка у матчі відбулась за 10 хвилин до фінального свистку. Спочатку Дубовий вивів Жильчука на побачення з голкіпером «телекомунікаційників» та Дмитро майстерно переграв воротаря – 1:2. А через дві хвилини команді НМУ ім. Богомольця вдалася швидка атака, яку завершив влучним ударом Олександр Карпенко – 1:3.

У підсумку «медики» здобули важливу перемогу, яка може дозволити їм поборотися за медалі чемпіонату.

Олексій Манєєв

Фото: Ірина Гуріна

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

www.facebook.com/parimatch.ua

vk.com/pari_match_ua

 
5 травня 2017

 597 переглядів

 
 
123123