Камбек у центральному матчі туру

Четвертий тур ХХІІІ Чемпіонату м. Києва з футболу серед студентських команд ЗВО завершився центральним матчем між двома лідерами турнірної таблиці – чинний чемпіон СК «Меркурій» КНТЕУ приймав вдома команду «Динамо-Академія» з НАВСу. Динамівцям випала нагода поквитатись за поразку у фінальному матчі минулого сезону.

Зі стартових хвилин команда з КНТЕУ взяла ініціативу і потужно розпочала гру, змушуючи суперників раз за разом виносити м’яч зі свого штрафного. Гравцям у зеленій формі було вкрай тяжко вийти з-під організованого пресингу у центрі. Але слід зазначити, що відрізками «динамівці» виглядали солідно і, добігаючи до воріт Олександра Степанченка, намагались витиснути максимум. Таким ключовим моментом першого тайму став призначений на 35-тій хвилині штрафний удар, після якого «десятка» гостей, Владислав Коба, забив гол. Господарі поля неодноразово мали шанс зрівняти рахунок, але м’яч пролітав вище воріт В’ячеслава Пруднікова.

Другий тайм запам’ятався активним стартом підопічних Олексія Яценка, адже СК «Меркурій» не волів поступатись принциповому супернику. За п’ять хвилин гравцям з КНТЕУ вдалось змінити хід гри та створити комфортний для себе рахунок. А розпочалось усе на 62-ій хвилині, коли у ворота  «Динамо-Академії» призначили пенальті, який реалізував капітан Денис Хруль. А далі господарі, скориставшись психологічною перевагою, швидко відіграли ще два м’ячі. Авторами стали Артем Білоус і Олександр Євтіхов відповідно. За рахунку 3:1 гості намагались виходити в контратаки та турбувати своїми ударами голкіпера противника. Момент, який відновив інтригу у цьому непростому поєдинку – забитий гол Іваном Іларіоновим на 82-ій хвилині з кутового удару. Гравці НАВС намагались і далі утримати позитивний настрій, однак це було вкрай важко зробити, постійно відбиваючись від атак гравців «Меркурію». 

Фінальний свисток арбітра сповістив про завершення цієї зустрічі з остаточним рахунком 3:2 на користь чинного чемпіону.  Протистояння було наповнене боротьбою, сильним прагненням не поступатись та різним спектром емоцій: від поразки до перемоги. Наставник СК «Меркурій» Олексій Яценко продемонстрував витримку, підлаштовуючись під «зубасту» гру суперника. А чи будуть якісь тактичні зміни у складі «Динамо-Академії» ми дізнаємось у наступному турі, адже на команду очікує менш принципова гра з колективом із НУБІП.

Заіка Вікторія

Фото: Заіка Вікторія

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – Parimatch Foundation

www.parimatch.foundation

 
23 жовтня 2021

 412 переглядів

 
 
123123