Боротьба за потрапляння у топ-4 набирає обертів

У вівторок, 8 червня на стадіоні Національного університету біоресурсів і природокористування України відбулась гра 12 туру ХХІІ Чемпіонату м. Києва з футболу серед студентських команд ЗВО, в якій місцева збірна приймала колектив «Меркурій» з Київського національного торговельно-економічного університету.

Надважлива гра для господарів у контексті боротьби за потрапляння до другого етапу змагань. Хлопці на минулому тижні завершили свої виступи у першості U-19 зі срібними нагородами та мають нагоду сконцентрувати свою увагу на студентських змаганнях. І чудове налаштуванні господарів поля було помітне вже з перших хвилин зустрічі. Вони змогли покарати суперника за грубу помилку при передачі нападника захисникам вже на 11-й хвилині гри. М’яч опинився на лівому фланзі, де Назарій Півень змістився ближче до центру та пробивав дуже непогано, але м’яч влучив у стійку, а на добиванні першим був Степан Клименко, який  відкрив рахунок в матчі. Згодом сам Назарій міг подвоювати рахунок матчу, після чудової передачі від Дмитра Алехни, але удар півзахисника в падінні був неточним. Гості відповіли небезпечним ударом з гострого кута від Артема Стрільця з гострого кута, але м’яч пролетів вище воріт Олександра Ходаченко. Натомість у господарів гра йшла, а їхні атаки були дуже осмисленими та щоразу створювали небезпеку біля воріт КНТЕУ. Другий пас від Дмитра Алехни на 26-й хвилині таки став результативним. Артем Кияниця вийшов на побачення з Артемом Шутковським та не залишив шансів голкіперу суперників. Не врятував свою команду Шутковський і на 32-й хвилині, коли Денис Бондар знайшов нагоду для удару та пробив точно під стійку воріт. Остаточно долю трьох очок можна було вирішити ще в першому таймі, коли на 37-й хвилині Денис Хруль у власному карному майданчику збив активного у першому таймі Назарія Півня, за що арбітр вказав на позначку. Та вже цього разу Артем Шутковський врятував «Меркурій» від розгрому ще до перерви. Олексій Заїка пробив у правий від себе кут, але до цього був готовий воротар гостей. Під завісу тайму один м’яч міг відіграти Владислав Василенко, але його удар, після помилки захисника, вийшов також неточним. 3:0 після першого тайму та навіть важко пригадати, коли востаннє «Меркурій» виглядав настільки непереконливо у чемпіонаті м. Києва серед студентів. Але колектив Олексія Яценко не варто списувати з рахунків,  про що свідчить попередня гра проти КУБГ, тому на нас очікували ще 45 хвилин чудового студентського футболу.

По перерві гості одразу побігли до чужих воріт, аби якомога швидше забити гол та отримати ту впевненість, якої так не вистачало у таймі першому. Їм це вдалось на 3-й хвилині тайму, коли Олександр Ярмак чудовим обвідним ударом поклав м’яч у дальній кут воріт. Але це взяття воріт не допомогло зломити настрій суперників. Денис Бондар спочатку влучив у стійку воріт, а згодом реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером «торгового» на 58-й хвилині. Можливо швидкий другий гол і допоміг би команді з КТЕУ зачепитись за прийнятний для себе результат, але надійно в обороні виглядали підопічні Артема Іллічова. Олександр Ходаченко також рятував свою команду, як от в моменті з ударом головою від капітана гостей Сосо Двалі. Непоганий сейв від 12 номера НУБіПУ. На 79-й хвилині Денис Хруль реабілітувався за помилку в першому таймі та заробив пенальті, яке сам і реалізував. За останні 10 хвилин було кілька дальніх ударів від гостей, кілька непоганих контр-атак від «нубіпівців», але вже було очевидно, що гра завершиться перемогою господарів поля. Тож 4:2 на користь НУБіПУ, які завдали першої поразки «Меркурію» в поточному сезоні та збільшили свої шанси на потрапляння до топ-4. Боротьба за плей-оф ХХІІ Чемпіонату набирає обертів, а інтрига буде присутня до останнього матчу першого етапу змагань.

Владислав Третяк

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

 
9 червня 2021

 482 перегляда

 
 
123123