НПУ ім. Драгоманова здобувають дуже важливу перемогу

У п’ятницю, 16 лютого на паркеті НПУ ім. Драгоманова місцева команда приймала колектив НУХТ, з яким вони ведуть відчайдушну боротьбу за звання чемпіона Вищої ліги ФАСК з футзалу.

Загалом у цьому матчі вирішувалось досить багато з точки зору положення саме цих команд у турнірній таблиці. Здобувши перемогу, господарі мали можливість перегнати свого опонента на два очки, натомість, в разі перемоги НУХТа, різниця складала б чотири очки, а доля чемпіонства була фактично вирішена. Та від прорахунків давайте перейдем до футзалу. На стартових хвилинах зустрічі гра була рівною, аж поки на 5-й хвилині «педагоги» отримали нагоду вибігти в дуже стрімку контр-атаку. Роман Цапов вийшов на ударну позицію, але з цим ударом впорався воротар, на підбиранні Роман знову був першим і цього разу вирішив віддати на вільного Олександра Карбулу, який переправив м’яч у фактично порожні ворота. Гості відповіли потужним ударом Олександра Семенова, який на себе прийняла стійка воріт. В середині першого тайму рахунок було подвоєно, а автором голу став Максим Чеберяк, який самотужки відібрав м’яч у центрі майданчику, обігрався з партнером по команді та пробив без шансів для голкіпера. До перерви було ще чимало часу, тому гості хотіли забити бодай один м’яч і піти на перерву за більш сприятливих умов. Але із гострих моментів можна згадати лише удар Олександра Школьного зі штрафного повз ворота, та стовідсоткову нагоду Руслана Савенко, який з близької відстані не зміг замкнути простріл Олександра Семенова. На перерву колективи пішли за рахунку 2:0.

У другій половині господарі продовжували тиснути. Роман Цапов міг збільшувати перевагу до трьох м’ячів, але його удар було заблоковано захисниками. Чудову реакцію продемонстрував Олександр Сухов, коли парирував удар свого тезки – Школьного. Згодом «драгоманівці» все ж збільшили свою перевагу до трьох м’ячів. Автором голу став Роман Цапов, який не побоявся взяти гру на себе і переграти Максима Дядюнця. Четвертий гол – цілковита заслуга Павла Концеби, який сам відібрав м’яч у захисника, обіграв голкіпера та покотив м’яч у порожні ворота. 4:0 і доля трьох очок була фактично вирішена. Та гості були з цим незгодні. Знову сильний удар від Школьного, м’яч від стійки відлетів на вільного Сергія Макаренко, який забив перший м’яч своєї команди в цій грі. «Педагогів» цей гол тільки розізлив, адже вони прагнули продемонструвати свою кращу гру. Натомість «харчовикам» у той день відверто не щастило. Багато помилок при виході з оборони в атаку призвели до наступних двох голів, а їх авторами стали Олександр Карбула та Максим Чеберяк. Ще один гол згодом відквитав Віталій Дзюба. Ще одного разу в складі «червоних» відзначився Олександр Біляченко,  а останнє слово було за «харчовиками», але гол Олександра Семенова з пенальті, вже нічого не вирішував. 7:3, НПУ ім. Драгоманова здобувають вкрай важливу для себе перемогу.

Після гри нам вдалось поспілкуватись з одним із лідерів НПУ – Артемом Мороховцем:

- Артем, які враження від гри? Було помітно, що ви з «особливим» налаштуванням вийшли на цей матч, як вдалось із перших заволодіти перевагою на майданчику?

- Ми віддали багато зусиль, аби здобути цю перемогу. Фізично ми дуже втомились, але ці три очки дають нам можливість бути першими у гонці за чемпіонство. Звісно ще три гри, серед яких виїзна проти НУФВСУ-МАУП, і в кожній з яких буде непросто, але відступати нікуди. Будемо виходити і доводити, що саме ми гідні чемпіонства, як ми це довели сьогодні.

- Як розцінюєте свої шанси на чемпіонство?

- У нас всього 2 очки переваги, тому нам необхідно тільки перемагати, аби не було ніяких сумнівів.

- Ще раз вітаємо з перемогою тебе і команду! Наостанок: що думаєш з приводу жеребкування півфінальних пар?

- Нам випав НУФВСУ-МАУП – команда, що грає в чемпіонаті України з футзалу, тому легко не буде, але ми маємо всі шанси повторити минулорічний свій тріумф. Дякую всім, хто нас підтримує.

Владислав Третяк

Фото: Дмитро Івашков

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

www.facebook.com/parimatch.ua

 
19 березня 2018

 573 перегляда

 
 
123123