Виконавчий комітет ФАСК прийняв рішення щодо змагань з футболу та футзалу серед студентів

У вівторок, 10 травня відбулось перше від початку повномасштабної війни росії проти України онлайн-засідання Виконавчого комітету Футбольної асоціації студентів м. Києва. Члени комітету та колектив асоціації на чолі з її президентом Вадимом Місюрою зібралися, аби обговорити перспективи студентського футболу та футзалу в умовах військового положення. Згідно з Указом Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 21 квітня 2022 року проведення будь-яких спортивних та масових заходів є неможливим. Та попри всі ризики, студентська спільнота столиці активно долучається для якомога швидшої перемоги над ворогом. Чимало дівчат та хлопців захищають Батьківщину в лавах Збройних сил України та територіальної оборони, займаються волонтерством, підготовкою до міжнародних студентських змагань, допомагають своїм співвітчизникам на тимчасово окупованих територіях і всіма силами наближають неминучу перемогу українського народу над варварами.

Наразі проведення будь-яких спортивних заходів на території столичних спортивних комплексів та майданчиків неможливе, а пріоритетом для команди ФАСК є безпека кожного студента та тренера. Саме тому було вирішено завершити ХХІІІ Чемпіонат м. Києва з футболу серед студентських команд ЗВО сезону 2021-2022 рр., а розподіл місць відбудеться за підсумком першого кола змагань, тобто за результатами 9 турів. Перше місце посіла команда "Меркурій" Державного торговельно-економічного університету, головний тренер Олексій Яценко. Друге місце посіла команда Національної академії внутрішніх справ головний тренер Ігор Кострома, третіми стала команда Київського університету ім. Бориса Грінченко на чолі з Сергієм Швецом.

ПІДСУМКОВА ТАБЛИЦЯ ХХІІІ ЧЕМПІОНАТУ м. КИЄВА З ФУТБОЛУ СЕРЕД СТУДЕНТСЬКИХ КОМАНД ЗВО (сезон 2021/2022 рр.)

Щодо футзальних змагань, то наявність груп у XVIII Чемпіонаті м. Києва з футзалу серед студентських команд ЗВО сезону 2021-2022 рр. робить неможливим розподіл місць за результатами першого кола, тому Виконавчий комітет ФАСК прийняв рішення призупинити змагання з футзалу, а рішення щодо продовження змагань та визначення переможців буде прийняте після перемоги України над ворогом та завершенням військового стану. Таке ж рішення було прийняте стосовно VII Чемпіонату м. Києва з футзалу серед жіночих студентських команд ЗВО сезону 2021-2022 рр.. Нагадаємо, що відновлення футзальних матчів другого кола було заплановано саме на 24 лютого 2022 року.

Окрім нагальних питань, члени Виконавчого комітету обговорили подальшу дії асоціації та запропонували свою підтримку студентському спорту в цей непростий час. Зокрема, тренерами та членами команд ФАСК буде розроблений онлайн-курс практичних заннять з метою підтримки спортивної форми студентів. Тому ми будемо працювати для Вас, створювати нові проекти та ні в якому разі не забувати про студентський футбол столиці, який має власну історію та повинен жити, попри будь-які негаразди. Разом ми сильніші з будь-що. Все буде Україна!

Прес-служба ФАСК

 
11 травня 2022

 548 переглядів

 
 
123123