Збірна ФАСК - володар Кубку Стефана Решка

Перша неділя грудня зачиняла великий футбол у студентському середовищі. Оновлена збірна футбольної асоціації студентів Києва у першому ж турнірі вийшла в півфінал відомого турніру Стефана Решка. Збірну ФАСК представляли гравці 5 ВНЗ: КНТЕУ, НУФВСУ, КНУТД, НАУ, КУБГ.

Півфінал на засніженому газоні в Ковалівці Київської області студенти грали з господарями -   ФК «Світанок». За останніх, слід зазначити виступало декілька професійних в минулому гравців, зокрема відомий усім за виступами за «Кривбас» Руслан Костишин.

Та «зірковий статус» не налякав збірну ФАСК, яка одразу ж прибрала м’яча під свій контроль й методично почала розхитувати захист суперника. Одна з затяжних атак студентів й призвела до голу – після прострілу Месута Старик невідпорно пробив низом.

Після забитого м’яча перевага дещо відійшла до господарів, та студенти грамотно відзахищалися в першій половині зустрічі.

Перерва внесла значні корективи в малюнок гри. «Світанок» вийшов на поле більш зарядженим й вчинив справжній тис на ворота ФАСК. У студентів з’явилися непритаманні розриви в захисті, та якщо б не впевнена гра голкіпера, гості могли б пропустити не один раз. Ближче до екватору тайму ФАСК знову взяли гру під свій контроль й спокійно довели гру до заслуженої мінімальної перемоги -  1:0.

У другому півфіналі зустрілися команди "Межгір'я" (яка, доречі, є дворозовим володарем Кубку) та "Салтік". Мінімально перемогли хлопці з "Салтіка" -  1:0. 

Через годину перерви на студентів чекав важливий  двобій. Команда «Салтік» представ зіграним технічним колективом. З перших же хвили матчу суперники кілька разів відверто пробачили студентів, на що останні відповіли забитим м’ячем -  відзначився Коновалов.

У другому таймі ж вже студенти влаштували ярмарок марнотратства й не реалізували кілька дуже небезпечних моментів. Матч так і котився о мінімальної перемоги ФАСК, та сталося не так як гадалося- буквально за кілька хвилин до кінця наші хлопці пропустили стрімку контратаку. 1:1 й доля Кубку перейшла до футбольної лотереї.

Команди й тут не стали собі зраджувати й після обміну точними ударами 4 рази не реалізовували пенальті. Та справжнім героям таки знайшлося місце на футбольному майданчику. Після четвертого відбитого м’яча нашим голкіпером Дмитром Міхєєвим до точки підійшов Гліб Бухал, який впевнено пробив у кут.

2:1 за пенальті й футболісти ФАСК підіймають над головою заповітний кубок!

У почесній церемонії нагородження взяли участь президент ФК "Колос" Андрій Засуха, організатор турніру Сергій Бортник та володар Кубку Кубків 1975 року, бронзовий призер ОІ Стефан Решко. 

Особливу подяку ФАСК висловлює головним тренерам збірної Олексію Яценку та Сергію Швецю, які створили боєздатний колектив й привели хлопців до перемоги! Нагадаємо, що всього участь у турнірі взяло 18 команд з різних куточків України.

 

Гліб  Бухал, НАУ: "Турнір був організований дуже добре. Не дивлячись на період відпусток, склад учасників був високого рівня, як і поля, на яких проводився турнір. Також дякую керівникам ФАСК  за створення збірної і за можливість грати в одній команді з кращими гравцями Києва зі студентів. Перед нами стояло завдання виграти цей кубок. Вважаю, що на протязі всього турніру ми показували гарний, комбінаційний футбол, забили близько 30 голів і заслужено перемогли. Завжди приємно брати участь в турнірах, організованих на честь таких легендарних гравців як Стефан Решко, а перемагати в них подвійно приємно! Упевнений, що збірна ФАСК і далі буде радувати перемогами!".

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

www.facebook.com/parimatch.ua

vk.com/pari_match_ua

 

 
5 грудня 2016

 1062 перегляда

 
 
123123