Відкриття фінальної частини чемпіонату України серед студентів та результати півфіналів

У середу, 30 травня в столиці стартувала Фінальна частина чемпіонату України з футболу. Парад учасників, традиційні коровай та сіль, виконання Державного гімну та колективне фото на пам’ять – таким запам’яталося урочисте відкриття турніру.

Спортивне свято організоване Всеукраїнською футбольною асоціацією студентів спільно з Федерацією футболу України за підтримки Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України. Організаторів на заході представляли віце-президент ВФАС, Президент Футбольної асоціації студентів м. Києва - Вадим Місюра та голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.

У словах привітання до команд-учасниць Вадим Ярославович побажав гравцям команд проявити себе якнайкраще, адже двері Студентської збірної України завжди відкриті для будь-кого, незалежно від статусу його команди та вишу. Також він передав гравцям та тренерам команд привіт від президента ВФАС Івана Крулька, який має відвідати фінальний матч чемпіонату України.

У першому півфіналі зустрічалися старі знайомі: київський СК «КНТЕУ-Меркурій» на правах господарів Фінальної частини приймав чинного чемпіона ФК «Тернопіль-Педуніверситет». На боці гравців столичного вишу була гаряча підтримка вболівальників. Але проти обох команд грали складні погодні умови: спека не давала футболістам діяти швидко.

У першому таймі лише по одній гольовій нагоді створили суперники. У киян мав забивати Микола Березовський, але його удар головою вийшов не складним для голкіпера тернополян. У складі гостей чудовий момент мав Іван Когут, та з 12 метрів він не влучив по воротах.

Другий тайм активніше почали гравці «Меркурія». Саме вони задавали тон атакам. Ледве не забив зі штрафного Артем Марченко, не зміг з близької відстані переграти воротаря Олексій Тверезенко. Та героєм зустрічі став новобранець команди «КНТЕУ» Ігор Яцковець. Спочатку він у швидкому проході, за допомогою рикошету, відкрив рахунок. А на останніх хвилинах матчу Ігор закрепив перевагу киян пострілом з-за меж штрафного майданчику. У тернополян мало що виходило попереду, хоча дві-три нагоди змінити хід гри вони мали.

Отже, у третє поспіль ФК «Тернопіль-Педуніверситет» вже точно не зможе здобути «золото». Натомість шанс втретє стати чемпіоном тепер є у київського СК «КНТЕУ-Меркурій». Нагадаємо, що команда Олексія Яценка двічі виходила у фінал і обидва рази перемагала.

У другому півфіналі путівку до матчу року виборювали ФК «Кременець-Академія» та львівський «ЛДУФК». Гра видалася результативною: глядачі побачили шість м’ячів, по три з кожної сторони. Відкрили рахунок львів’яни вже на другій хвилині зустрічі. Це Володимир Войтович зіграв на випередження. Але минуло десять хвилин і попереду були номінальні господарі. Дубль на свій рахунок записав Арсен Кривобедрий. У кінці першого тайму кременчани заробили пенальті і Богдан Слоневський зробив рахунок 3:1. Та гравці львівського «інфізу» не здалися та після перерви зуміли зрівняти рахунок. Красивими ударами відзначилися Орест Лебеденко та Андрій Бусько – 3:3.

Доля поєдинку вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. По чотири удари команди виконали бездоганно. П’ята спроба у складах обох команд була на відповідальності воротарів. Спочатку бив львів’янин Олег Мозіль та схибив. Його колега – Максим Механів помилку не зробив. Таким чином ФК «Кременець-Академія» у фіналі чемпіонату України, де на нього уже чекає київський СК «КНТЕУ-Меркурій».

Джерело інформації: http://vfas.org.ua

 

 
31 травня 2018

 977 переглядів

 
 
123123