Сенсаційний результат у центральному матчі туру

У четвер, сьомого жовтня на футбольному полі стадіону «Атлет» відбулась гра 2 туру ХХІІІ Чемпіонату м. Києва з футболу серед студентських команд ЗВО, в якій «Медик» з Київського медичного університету приймали збірну Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Обидва колективи зазнали прикрих поразок в першому турі з однаковим рахунком 3:1, тому хотіли реабілітуватись за це вже у поточній грі. І якщо НУФВСУ програли чинному чемпіону «Меркурію», то «медики» вдома поступились КУБГ – команді, що завершила минулий сезон поза медальним заліком. Зарядженість господарів на перемогу в цій зустрічі була помітна одразу після стартового свистка. Кілька напівмоментів, які все більше наближували хлопців з КМУ до забитого голу. Стався він на 19-й хвилині, коли Ігор Карпюк був першим на добиванні у чужому карному майданчику, а воротар відбив м’яч перед собою. Втім, гості не опустили рук і почали створювати гостроту біля воріт суперника. Одна з атак завершилась тим, що «інфізівці» заробили кутовий. Подача з флангу, невпевнена гра захисників на виносі, першим на підбиранні був Артур Матусянц, який чудовим пострілом з лінії карного майданчика зрівняв рахунок в матчі. Але піти на перерву за нічийного рахунку командам не вдалось. На цей раз не менш ефектний та ефективний дальній удар вийшов у 5-го номера господарів Іллі Іваницького, без шансів для голкіпера. За рахунку 2:1 на користь КМУ команди пішли на перерву.

Після поновлення гри, підопічні Олега Царюка вийшли на другий тайм у чудовому настрої. Вони володіли ігровою ініціативою, а гості розраховували на швидкі контр-атаки та на їх завершення від свого нападника Дмитра Єрмака. Але сьомому номеру НУФВСУ було важко боротися одному проти кількох габаритних та досвідчених захисників КМУ, тому моментів було небагато. Один з них мг стати ключовим, коли Ярослав Мгишенко виконав штрафний удар, але на заваді дебютному голу в студентських змагання під егідою ФАСК стала поперечка воріт. Цей гол міг змінити хід поєдинку, але цього не сталося. Натомість господарі більш активно почали атакувати та менше дозволяли супернику переходити на власну половину поля. На 79-й хвилині матчу стався ключовий епізод гри, коли м’яч влучив у руку захиснику «інфізу», а рефері без жодних вагань вказав на 11-метрову позначку. До м’яча підійшов справжій ветеран студентскього футболу столиці Ігор Карпюк та з другої спроби оформив дубль. Перший удар парирував Владислав Лазарчук, але м’яч від стійки воріт відлетів точно в ноги Карпюку – рахунок 3:1. Крапку в матчі було поставлено за 5 хвилин до завершення основного часу бездоганним за виконанням штрафного удару від Миколи Миткалика. 4:1 і перша перемога КМУ над НУФВСУ в історії протистоянь цих команд, яка додасть впевненості «медикам». Стосовно НУФВСУ, о поки що ця команда не схожа сама на себе, але попереду ще чимало матчів ХХІІІ Чемпіонату з футболу серед студентів м. Києва, тому ми ще зможемо побачити результат від цього колективу.

Владислав Третяк

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – Parimatch Foundation

www.parimatch.foundation

 
8 жовтня 2021

 390 переглядів

 
 
123123