Підсумки сезону. Вища ліга

Позаду цілий сезон футбольних баталій. Чого ми тільки не бачили: і неймовірні перемоги, і сумні поразки, і відчайдушну боротьбу до останніх секунд. Вже усі матчі зіграні, медалі та Кубки завойовані, голи забиті, гірчичники роздані. А отже, саме час озирнутись назад та підсумувати пройдений шлях. Для когось він видався надуспішним, а для когось — таким, що краще одразу ж викреслити з життєвих спогадів (але перед цим головне - не забути винести важливі уроки на майбутнє).

Успіх сезону

Попри традицію визначати лише одну з команд найбільш успішною  у сезоні, на думку вперто просяться одразу три. НУФВСУ-МАУП, СК КНТЕУ-Меркурій та УДФСУ — усі вони заслуговують на звання чемпіонів. Колективи, які йшли пліч-о-пліч з початку осені, і під кінець розташувались на турнірній таблиці один за одним лише з відривом у декілька залікових балів. З “інфізівцями” взагалі все ясно як білий день, адже вони вибороли звання чемпіонів Вищої ліги, і тут навіть не потрібно додаткових аргументів того, що вони провели сезон на топовому рівні.

 

З “меркурівцями” також все зрозуміло — Кубок не залишає жодних сумнівів, щодо успішності команди цього року. А ось для декого може здатись незрозумілим, чому ж у “рейтингу” команд, які показали себе найкраще у Вищій лізі, з’явились “податківці”? Якщо поглянути на турнірну таблицю, то все одразу стає очевидно. По-перше, у КНТЕУ та УДФСУ однакова кількість очок, набраних протягом сезону,  та майже однакові показники пропущених м'ячів та перемог, нічиїх та поразок. А ось у графі “забитих” “податківці” взагалі є лідерами серед усіх учасників ліги. По-друге, відрив від найближчого суперника складає аж 18 пунктів, що красномовно свідчить про відмінний рівень гри УДФСУ та право команди зайняти місце поряд з чемпіоном Вищої ліги та володарем Кубку. Якщо б у Вишці існувала третя нагорода, то “податківці” обов'язково б її отримали. А поки що, нехай у ролі такої буде місце у невеличкому списку “успіх сезону”.

Прогрес сезону

Поглянувши на результати змагань минулого року, та порівнявши їх з цьогорічними, можна помітити цікавий момент. На фоні більшості команд, які майже не змінили свої турнірні місця, порівняно з колишнім сезоном, позитивно виділяється Економіст (КНЕУ). І хоча ми не побачимо “економістів” у трійці лідерів, проте у перелік п'яти найсильніших колективів вони все-таки ввійшли. Щоб було зрозуміло, чому КНЕУ заслужив звання “прогрес сезону”, то варто зазначити, що ця команда ще минулого року завершила змагання на передостанньому місці, а сьогодні обіймає впевнене п'яте. Сподіваємось, що за літні канікули “економісти” ще більше покращать свою гру і восени ми побачимо реального претендента на чемпіонство.

Розчарування сезону

Є дві новини: одна хороша, і одна не дуже. Почнемо з хорошої. У дану номінацію цього сезону жодна команда не потрапила. Інша новина — більшість учасників Вищої ліги завершують цей ігровий рік майже на тих же місцях, що й минулоріч. Команди, які продемонстрували високий рівень так і продовжують грати добре, а ті, які здебільшого перебували на останніх місцях, так на них і залишились. Наприклад, помітно здав позиції “Політехнік”, який цього сезону опинився на десятому місці. “Драгоманівці”, лише на одну позицію покращили своє минулорічне становище, ну а НУБіПУ спабільно зберігає за собою шосту сходинку.

Незважаючи на всі позитивні та негативні моменти цього сезону, він запам'ятається, як один з найяскравіших і повним на емоції та видовищність. І хотілося б побажати кожній з команд, щоб наступний сезон пройшов так само  успішно, а подекуди й набагато вдаліше, ніж минулий. 

Яна Смелик, Денис Бобр

 
11 липня 2016

 1065 переглядів

 
 
123123