«Медик» націлений на третє місце в групі

В четвер, 24 жовтня на стадіоні «Атлет» відбулась гра шостого туру ХХІ Чемпіонату М. Києва з футболу серед студентських команд ЗВО, в якій «Медик» з ПВНЗ «КМУ» приймали принципового суперника з КНУ ім. Тараса Шевченка.

Тренерський штаб господарів поля спробував будь-яким способом мотивувати своїх гравців виключно на перемогу в цьому поєдинку, саме тому на розмову з гравцями було запрошено легенду українського футболу Андрія Андрійовича Бібу та Президента Київського медичного університету Олександра Валерійовича Поканевича. Почесні гості обмінялися пам’ятними подарунками, гравці продемонстрували свої технічні навики, а на стадіоні «Атлет» панувала футбольна атмосфера свята. Попри невдалі погодні умови, обидва колективи були рішуче налаштовані дати бій опоненту. Господарі з перших хвилин заволоділи ініціативою на полі та вже на 12-й змогли вийти вперед. Чудовий розрізний пас на хід Сергію Федірцю, який побачив вільного Артема Кожемяко на дальній стійці воріт, останній з кількох метрів переправив м’яч у сітку воріт. Одразу після розіграшу м’яча в центрі поля, гості побігли відіграватись і фактично перша ж атака завершилась влучанням м’яча в руку захиснику «медиків», за що арбітр вказав на 11-метрову позначку без жодних вагань. Пенальті реалізував капітан «шевченківців» Владислав Ткаченко. Рахунок протримався рівним кілька хвилин, ад доки фантастичну передачу в карний майданчик у виконанні Ігоря Карпюка головою замкнув автор результативної передачі Сергій Федірець. Гості відповіли не менш красивим моментом, коли Меджітмухаммет Хомматлиєв наважився на удар в падінні через себе з лінії карного майданчика, але з кута воріт м’яч витягнув голкіпер КМУ Сергій Халецький. На 34-й хвилині автор першого голу в матчі Артем Кожемяко заробив пенальті, яке реалізував Сергій Федірець, записавши на свій рахунок дубль в матчі. Перший тайм завершився із рахунком 3:1, а команда Олега Царюка виглядала досить пристойно та впевненою у своїх силах.

Після перерви ситуація на полі змінилась, адже «медики» почали грати відштовхуючись від рахунку, а підопічні Костянтина Сахарова перейшли на гру з трьома захисниками, зробивши акцент на більш якісному володінні м’яча в центрі поля, де в першому таймі було допущено чимало помилок. Гра змістилась на половину поля господарів, але до небезпечних нагод справа не доходила досить довго. Натомість контр-атаки «медиків» виглядали досить небезпечно, проте їм не вистачало останнього удару в площину воріт. Дивлячись на моменти, можна констатувати, що господарі поля були ближчими до четвертого взяття воріт, аніж гості до того, аби відіграти бодай один пропущений м’яч. Тож за кілька хвилин до фінального свистка черговий бездоганний пас від Ігоря Карпюка вивів на ударну позицію Сергія Федірця і той оформив хет-трик. Загалом трійка гравців Кожемяко, Федірець, Карпюк виглядала досить пристойно в цій зустрічі та саме вони зробили результат 4:1 на користь своєї команди. Але не варто нехтувати заслугами оборонців, які також проявили себе досить непогано. Тож це третя перемога для «медиків», які зрівнялись за кількістю набраних очок з «Політехніком» та спробують поборотись за третю сходинку групи Б.

Владислав Третяк

 
25 жовтня 2019

 896 переглядів

 
 
123123