Мацапула робить результат, Кучма створює шедевр!

Заключний матч 6-го туру Вищої ліги чемпіонату Києва серед студентів відбувався у п’ятницю, 27 жовтня. На стадіоні Національного університету біоресурсів і природокористування України місцева команда приймала студентів Європейського університету. У цієї гри двох останніх команд турнірної таблиці були власні герої по обидві сторони барикад. А за підсумками матчу у воротах побувало аж вісім голів.

Перший тайм пройшов у біль-менш спокійній боротьбі. Господарі мали перевагу та були близькі кілька разів вразити ворота Микити Богатиренко. Спочатку ледь не забив Сергій Мацапула з далеку, але воротар «європейців» потянгув удар. Потім з передачі Мацапули був забов’язаний забивати на дальній стйці Владислав Гоменюк, але поцілив у каркас воріт. Гості теж одного разу мали стовідсоткову нагоду вийти уперед. Так Роман Кучма вивів Ігора Липовика віч-на-віч, але з першого разу нападнику «європейців» не вдалося переграти Дмитра Бурлака. Мав Ігор додавати у порожні ворота, але схибив.

Та все ж на 26-й хвилині рахунок був відкритий. Мацапула зліва отримав м’яча, увірвався у штрафний майданчик, та між двох захисників команди суперника зробив простріл на дальню стійку. А там Олег Ставничий вдало підставив ногу – 1:0. Але передували у рахунку господарі недовго. Роман Кучма майстерно зіграв попереду, обігравши останнього захисника команди «НУБІПУ» і з лінії штрафного майданчика поцілив у ближній кут – 1:1.

Кінець тайму пройшов під акомпанемент постійних атак господарів. Спочатку мав забивати Ставничий, але цього разу Олег, вийшовши на ворота справа, не зміг переграти воротаря. А перед самою перервою була нагода відзначитися у Олексія Заїки, але після розіграшу кутового він вдарив вище воріт.

Утім, після перерви гра продовжилася в атаках «нубіповців». Потужно з дальньої дистанції стріляв Мацапула – воротар впорався. Потім Антон Гришин вийшов на ворота, але знову Богатиренко врятував свою команду. Тиск господарів у ці хвилини був таким, що захисник гостей Андрій Горбунов отримав протягом п’яти хвили два попередження. Так «європейці» залишилися уменшості.

А на 59-й хвилині команда «НУБІПУ» забила вдруге. Мацапула після розіграшу кутового навісив у воротарський майданчик і там Сергій Романчук виграв верхову боротьбу – 2:1. Господарі намагалися не зупинятися на досягненому і продовжували атакувати. Приблизно через 8-10 хвилин у ворота команди Європейського університету влетів третій м’яч. Ставничий вивів Мацапулу на ворота і Сергій нагоду не змарнував – 3:1.

Утім, вже через кілька хвилин, у матчі відбувся справжній футбольний шедевр. Після зіткнення гравців у центрі поля, Роман Кучма підхопив м’яч і побачивши, що голкіпер «нубіповців» вийшов далеко і не встигає повернутися у рамку, вистрілив з 50 метрів по воротах. Шкіряний по красивій траєкторії перелетів через Дмитра Бурлаку і опинився у сітці – 3:2.

Тоді знову за справу взявся Сергій Мацапула. В однієй з атак він обігрався з Олегом Ставничим, той повернув м’яча і Мацапула з району одинадцятиметрової позначки вчетверте вразив ворота «європейців» – 4:2. Але не пройшло і хвилини, як гості організували свій контрвипад і Ігор Липовик реалізував вихід віч-на-віч – 4:3.

Проте і на цьому гра не закінчилася. Господарі намагалися перемогти більш упевнено і їм це вдалося. На 79-й хвилині В’ячеслав Писаревський після пасу від партнерів, вийшов на ворота, але з першого разу переграти Богатиренка не зміг. Лише повторний удар нападника «нубіповців» досяг мети, коли воротар був відіграний – 5:3.

Тож команда «НУБІПУ» вдруге перемагає у чемпіонаті, та наздоганяє по очках колективи «КНУКІМ» і «Легпром».

Олексій Манєєв

Фото: Олексій Манєєв

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – ТМ Parimatch

www.parimatch.ua

www.facebook.com/parimatch.ua

 
28 жовтня 2017

 1067 переглядів

 
 
123123