Матч пам'яті трьох легенд

   У неділю, 28 вересня, на стадіоні "Динамо" ім. Лобановського на матч пам'яті Валентина Белькевича, Андрія Баля та Андрія Гусіна зібралась велика Динамівська родина. Трибуни були заповнені відданими шанувальниками "Динамо", на матчі були присутні керівництво Клубу, ветерани 70-х років, почесні гості. На полі одночасно прийняло участь 50 ветеранів поколінь 80-х, 90-х та 2000-х. Унікальна подія, яка навряд чи повториться ще раз.

   Передувало футбольному матчу покладання квітів на могили Белькевича, Баля і Гусіна на Байковому цвинтарі та покладання квітів пам'ятнику Валерія Васильовича Лобановського перед колонадою стадіону "Динамо".

   Перед матчем теплі слова сказали Григорій та Ігор Суркіси, мер Києва Віталій Кличко та міністр сім'ї, молоді та спорту України Дмитро Булатов. 

  Після хвилини мовчання та виконання гімну України почалася основна частина – Матч пам'яті між динамівцями у синіх та білих футболках. Для того, щоб він був цікавішим для глядачів, склади команд змішали. Наприклад в одній "синій" грали Чанов, Буряк, Шевченко, у "білій" – Демьяненко, Михайличенко, Ребров. Чи не мрія динамівського вболівальника? Вболівальники, доречі, жартували між собою: "За кого ж вболівати? Білих чи синіх?" Вирішили вболівати за Біло-Синіх, тобто підтримувати обидві команди.

  Сам матч не можна було назвати товариським - відбулась справжня футбольна битва. Адже у кожного динаміця у крові - жага до перемоги, а отже ніхто не хотів поступатися, навіть у товариській зустрічі.

   За 80 хвилин ігрового часу матчу (один тайм тривав 40 хв) на поле з'явилися всі заявлені ветерани "Динамо", гості з Росії, Білорусі, Грузії, та... Андрій Гусін! Андрій Андрійович Гусін - син легенди "Динамо", на даний момент талановитий молодий гравець дніпропетровського "Дніпра".

   Трибуни вибухнули, коли легенда «біло-синіх» Андрій Шевченко відправив перший м'яч у сітку воріт з передачі Юрія Калитвинцева, але цей гол не був зарахований - боковий арбітр угледів офсайд. «Що ж ти робиш, хіба можна скасовувати таке історична подія?!» - запитував один з провідних матчу. Але на то гра і товариська - ніхто з рішенням суддівської бригади не сперечався, і навіть навпаки, сам Андрій Миколайович підійшов до лайнсмена та потиснув йому руку. 

   Перший гол забила не одна легенда, а інша – головний тренер «Динамо» Сергій Ребров. Він завершив класну комбінацію, гольовий пас у якій віддав Ігор Бєланов. До речі, Сергій Станіславович був, мабуть, найкращим на полі.

   Він був єдиним гравцем, хто встигав скрізь – і організовував атаки, і завершував їх, і відпрацьовував у обороні, опиняючись на позиції останнього захисника і підстраховуючи своїх партнерів. 

   Багато людей хотіли побачити знамениту зв'язку, яка наводила жах на всю Європу - Шевченко і Ребров. Дві легенди сьогодні грали в різних кольорах, Андрій Миколайович – за «синіх», Сергій Станіславович – за «білих», але від цього гра була не менш цікавою. В одному з епізодів Сергій Ребров жартома завалив на газон свого давнього друга і партнера. Зрозуміло було, що дружнього реверансу у відповідь від Шевченка довго чекати не доведеться. 

   «Ми не ділили склади за віком, - сказав під час гри один з організаторів і в той же час учасників матчу Олексій Михайличенко. – Так вийшло навіть краще. Чи можна було ще уявити, щоб разом, в одній команді грали Шевченко і Протасов, Ребров і Заваров, Ващук і Дем'яненко, Кузнєцов і Каладзе?!»

   «Динамо»! «Динамо»! - скандував практично повний стадіон, і це, мабуть, був унікальний випадок, коли таким чином вболівальники підтримували одночасно обидві команди, адже обидві вони динамівські.

   Другий тайм був не менш видовищним, ніж перший, але до того ж ще й багатим на голи. На самому початку тайму рахунок зрівнявся – за «синіх» забитим м'ячем відзначився Георгій Деметрадзе. Однак незабаром Олександр Хацкевич, який вийшов на заміну, класним ударом знову вивів «білих» вперед. 

   У складі «синіх» на поле легендарного стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського пліч-о-пліч з легендами клубу вийшов старший син Андрія Гусіна, який робить лише перші кроки у своїй футбольній кар'єрі. І незабаром його команда не лише зрівняла рахунок, але і вийшла вперед. Другий гол забив Олег Венглинський, реалізувавши вихід один на один з голкіпером. 

   А потім сталася довгоочікувана подія. Гол забив Андрій Шевченко, який кілька днів тому зробив покер за збірну світу, і який напевно проміняв би всі ті чотири голи на один, забитий на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського у настільки пам'ятному матчі. 

   І все-таки в цьому матчі, як і має бути, не було переможених, і фінальний свисток зафіксував нічийний рахунок на табло - 3:3. Забити третій м'яч «білих» цілком міг Сергій Ребров, однак не менш символічно зробив це єдиний діючий гравець нинішнього складу «Динамо», який брав участь в цьому матчі – Олег Гусєв.

  Рахунок 3:3 також символічний – кожна з команд забила по одному голу на честь кожної з легенд київського «Динамо», пам'яті яких був присвячений цей матч. Легенд, які назавжди залишаться з нами, в нашій пам'яті, в наших серцях.

 

 
29 вересня 2014

 1303 перегляда

 
 
123123