«Меркурій» продовжує впевнено лідирувати в поточному чемпіонаті

Центральна гра 6 туру ХХІІІ Чемпіонату м. Києва з футболу серед студентських команд ЗВО проходила на стадіоні Національного університету біоресурсів і природокористування України, де місцева збірна приймала «Меркурій» з Київського національного торговельно-економічного університету.

В минулому турі так само центральним матч відбувався на цьому стадіоні, але тоді суперником «аграріїв» були хлопці з НАВСу, а обидві команди подарували глядачам гольову феєрію. В цьому поєдинку була та ж сама кількість забитих м’ячів, але з іншим їх співвідношенням, та про все по порядку. Перші хвилини матчу були непростими для гостей, які підлаштовувались до натурального газону стадіону НУБіПУ та намагались потримати м’яч під власним контролем. Кілька напівмоментів біля одних та інших воріт. Лише одного разу справа дійшла до удару в площину воріт Ростислава Сидоренко, але голкіпер виручив свою команду. Гра почала трохи заспокоюватись, аж раптом чудова передача за спини захисникам КНТЕУ завершилась точним ударом кращого бомбардира «нубіпівців» Валентина Овчарука. Дещо несподівано господарі поля вийшли вперед. Та вже за дві хвилини своїм голом відповів і кращий бомбардир «Меркурію» Денис Хруль, який із другої спроби переграв голкіпера суперників. А вже на 22-й хвилині гості вийшли вперед, завдяки чудові подачі у воротарський майданчик, де захисники загубили Сосо Двалі, а капітан вивів свою команду вперед. До завершення тайму гра бла рівною, але створити бодай щось біля воріт Олександра Степанченко «нубіпівцям» не вдалось.

Друга половина гри пройшла під диктовку чинного чемпіона. Команда Олексія Яценко чудово реалізувала свої нагоди та створила комфортну перевагу в рахунку вже к 70-й хвилині матчу. Спочатку партнери по команді вивели віч-на-віч з голкіпером Андрія Головатенко, у кого удар не вийшов, але все ж м’яч опинився у сітці воріт. А пізніше Артем Білоус вколотив м’яч під поперчку сильним ударом з десяти метрів. Згодом арбітр матчу призначив пенальті у ворота НУБіПУ за гру рукою у власному карному майданчику захисника, але Денис Хруль не зміг переграти Ростислава Сидоренко, який проводив матч на дуже пристойному рівні. Вже за різниці в три м’ячі господарі почали створювати бодай щось біля воріт «Меркурію». Непоганий удар від капітана «зелених» Вадима Надобенка парирував Степанченко, а згодом і Овчарук міг офрмити дубль, але не пареграв голкіпера «торгового». Натомість гості бігли вперед та прагнули втілити ігрову перевагу у різницю. Денис Хруль реабілітуваввя за невдалий удар з позначки, асистував йому Олександр Ярмак. Згодом Ярмак сам став автором голу, а на ударну позицію його вивів Дмитро Мохначук, який і поставив крапку в матчі, реалізувавши вихід віч-на-віч з пасу Пртема Стрільця. 7:1 на користь чинного чемпіона, який не знає втрати очок у поточному сезоні та має лише 4 пропущені м’ячі при 30 забитих. Для команди Артема Іллічова цей сезон розпочався із переможної ходи, але наразі суперники в них дуже серйозні, а з ними боротися за очки дуже непросто.

Владислав Третяк

Матеріал підготовлено за підтримки офіційного партнера ФАСК – Parimatch Foundation

www.parimatch.foundation

 
5 листопада 2021

 231 перегляд

 
 
123123